&

RKDVC 1 - ODC 1

ODC verliest eerste competitieduel in Drunen

ODC heeft de eerste competitiewedstrijd in de tweede klasse F met 2 – 0 verloren van RKDVC. In Drunen voetbalden de tricolores de eerste helft goed mee met de thuisploeg zonder dat er echte grote kansen werden afgedwongen. Na de pauze nam de druk toe en kwam RKDVC na een uur spelen verdiend op voorsprong. De wedstrijd leek 20 minuten voor tijd helemaal te kantelen toen twee spelers van RKDVC met rood naar de kant moesten. Maar ODC slaagde er niet in om te profiteren van de numerieke meerderheid. Sterker nog: in de slotminuut werd het zelfs nog 2 – 0.

ODC startte de eerste competitiewedstrijd tegen een oude bekende. In Drunen was RKDVC, de ploeg die als kampioen van de derde klasse C samen met ODC was gepromoveerd, de tegenstander. De beide ploegen traden in nagenoeg dezelfde samenstelling aan als vorig seizoen. Bij ODC ontbrak alleen vaste basisspeler Willem van de Kerkhof. De twee teams begonnen aftastend maar daarbij was al wel te zien dat het gevaar van de thuisploeg moest komen van de snelle Guus Berens op links en de behendige centrumspits Jorg van Oijen. Na ruim een kwartier spelen moest Job Meijdam alle zeilen bijzetten om Van Oijen ten koste van een corner van scoren af te houden. Aan de andere kant waren Remco Schellekens en Bart Dammers een paar keer dreigend zonder dat dat echte doelkansen opleverde. Die waren er wel aan de andere kant toen eerst een voorzet van Berens voorlangs ging en later een kopbal van Ramon Kok in de handen van ODC doelman Teun van Gestel terecht kwam. Na ongeveer een halfuur spelen kregen de tricolores twee goede mogelijkheden maar Roel van Lokven en Dirk van der Struijk waren allebei ongelukkig in de voortzetting waardoor doelgevaar uitbleef. Even later stichtte Meijdam bij een laag voor het doel geschoten corner onrust in de Drunense defensie maar doelman Bijsterbosch wist de bal uiteindelijk weg te werken. Vlak voor rust leek de thuisploeg op voorsprong te komen toen Yannick van Zutphen uitstekend inkopte maar Van Gestel wist de bal met een wonderbaarlijke reflex uit zijn doel te tikken.

Na rust zette de thuisploeg nog meer druk en kon ODC er bijna niet meer uitkomen. In de 53e minuut wist de Drunense aanvoerder Ruud van Son het net te vinden maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. De belegering van het doel van Van Gestel bleef maar doorgaan en nadat Christiaan van der Velden eerst nog de lat had geraakt was het Van Zutphen die na ruim een uur spelen voor de 1 – 0 zorgde. Vlak daarna was het bijna 2 – 0 via Berens maar Van Gestel voorkwam dat met een goede interceptie. Daarbij raakte hij echter zodanig geblesseerd dat hij het veld moest verlaten en vervangen werd door Robbie Roelofs. Vlak daarna had de ploeg van trainer Frank van den Berg nog meer pech toen ook aanvoerder Roel van Lokven met een blessure moest afhaken. Maar het tij leek te keren toen RKDVC in de 70e minuut twee rode kaarten moest incasseren. Eerst kreeg Van Son zijn tweede gele kaart na een overtreding op invaller Bas Verkaik en in de nasleep daarvan kreeg spits Van Oijen direct rood wegens commentaar op de scheidsrechter. Met nog twintig minuten op de klok moest er met elf tegen negen meer inzitten voor ODC. Maar het was teleurstellend dat de tricolores er niet in slaagden om de overtalsituatie uit te buiten. Verder dan een schot van Dammers in het zijnet en een goede kans voor Schellekens die naast ging, kwam de ploeg niet. In de slotminuut viel aan de andere kant nog wel de tweede Drunense treffer toen Van Zutphen uit een tegenaanval door mocht gaan en Roelofs passeerde: 2 – 0.

Een nederlaag tegen een goede ploeg als RKDVC is geen schande maar gezien de overtalsituatie in de slotfase had er meer in gezeten. Het is voor de tricolores zaak om de gelederen nu gesloten te houden en de blik te richten op de volgende wedstrijd. Dat zal zijn op zondag 14 september als CHC/Orka op bezoek komt. De wedstrijd begint zoals altijd om half drie.