&

RKJVV/V. Dalsen 1 - ODC 1

Persoonlijke fouten doen ODC de das om

ODC is zondag 2 november keihard onderuit gegaan bij RKJVV in ’s-Hertogenbosch. De Bossche volksclub versloeg de tricolores met maar liefst 6 – 1. Bij rust stond het nog 2 – 1 (doelpunt Bart Dammers). Na de pauze zakte ODC zwaar door de ondergrens. Het klinkt misschien gek maar de nederlaag was eigenlijk onnodig want de thuisclub kreeg de overwinning in de schoot geworpen door persoonlijke fouten in de Boxtelse defensie. Door de nederlaag is ODC gezakt van de derde naar de vijfde plaats op de ranglijst met 13 punten uit 8 wedstrijden.

Handhaving in de tweede klasse is nog steeds de doelstelling van ODC maar door de goede resultaten van de afgelopen weken, zijn we geneigd om op de standenlijst eerder naar boven dan naar beneden te kijken. Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen RKJVV stond de thuisploeg voorlaatste op de ranglijst en ODC derde van boven. Maar dat zegt lang niet alles want het is wel zo dat een verslapping in deze klasse direct wordt afgestraft. We zagen dat eerder bij de uitwedstrijden tegen RKDVC en WSC. Gezien de statistieken hadden de tricolores gewaarschuwd moeten zijn want de laatste twee keer dat er uit tegen deze Bossche ploeg werd aangetreden (voor het laatst in het seizoen 2006/2007), werd er met 4 – 1 verloren.

De wedstrijd begon rommelig en de eerste kans was voor RKJVV. Emin Balta speelde zich na tien minuten knap vrij in de Boxtelse zestien en zag zijn schot rakelings langs de paal gaan. Tien minuten lager kreeg de thuisploeg een corner te nemen. Daarbij kon ODC-doelman Teun van Gestel de bal in eerste instantie niet onder controle krijgen waarna Balta attent was en binnenschoot: 1 – 0. Een paar minuten later was het echter al weer gelijk. Rob Scholten trok de bal vanaf rechts knap voor het doel en zag Bart Dammers met het hoofd afronden: 1 – 1. Dat leek de ruststand te gaan worden maar door een ongelukkig moment achterin bij ODC zette Martien de Bakker de thuisclub nog voor de pauze weer op voorsprong (2 – 1).

Na de thee gaven de tricolores de wedstrijd binnen een kwartier definitief uit handen. De ODC-defensie zag er weer niet goed uit toen Jules Antonis in de 46e minuut de 3 – 1 aan liet tekenen en tien minuten later stond het 4 – 1 door een tweede treffer van De Bakker. Bij de tricolores lukte er vervolgens helemaal niks meer. De Bosschenaren gingen op zoek naar meer en na een nieuwe beoordelingsfout in de Boxtelse defensie maakte Mounir Hadouir er in de 72e minuut 5 – 1 van. Het werd even later ook nog 6 – 1 door RKJVV-aanvoerder Nicky Bijsterveld die een vrije trap vanaf 20 meter in de bovenhoek krulde. Alsof dat genoeg was kreeg invaller Stein van Brunschot in de blessuretijd ook nog direct rood toen hij in zijn fanatisme om de bal te veroveren op ongelukkige wijze een tegenstander raakte.

Persoonlijke fouten deden ODC in deze wedstrijd de das om. Hopelijk hebben de tricolores hiervan geleerd en kunnen de mannen van trainer Frank van den Berg zich deze week opladen om revanche te nemen in de eerstvolgende competitiewedstrijd. Deze staat gepland voor zondag 9 september a.s. als Prinses Irene uit Nistelrode op bezoek komt.