&

Reusel Sport 1 - ODC 1

ODC 1 bekerwinst op Reusel Sport 1

ODC heeft op zondag 31 augustus in Reusel een 3 – 4 overwinning geboekt op Reusel Sport. De basis voor de bekerwinst werd in het tweede deel van de eerste helft gelegd toen Bart Dammers, Sjoerd van Lokven en Tommie van Alphen elk een keer scoorden. Bij rust stond het daardoor 0 - 3. Na de pauze lieten de tricolores Reusel Sport onnodig terug in de wedstrijd komen door ze drie keer te laten scoren. Het was maar goed dat Remco Schellekens tussendoor nog een vierde Boxtelse treffer had geproduceerd.

In de tweede wedstrijd van de bekercompetitie moest ODC het in Reusel opnemen tegen derdeklasser Reusel Sport dat in de eerste wedstrijd Sint Michielsgestel met 3 – 2 had verslagen. In Reusel was de eerste kans van de wedstrijd voor ODC toen Bart Dammers naar binnen kwam en de bal hard op doelman Rick Bogaars schoot. Vlak daarna kreeg de thuisploeg een grote kans en mochten de tricolores niet klagen dat de bal bij een corner over alles en iedereen heen via de binnenkant van de paal het veld weer in stuitte. Daarna was het woord weer aan de ploeg van Frank van den Berg. Dammers ging opnieuw langs zijn man en waar hij de bal op de vrijstaande Tommie van Alphen had moeten spelen, schoot hij zelf en stuitte daarbij op Bogaars. Het bleef kansen regenen en het zat ODC in de 20e minuut niet mee toen een kopbal van Dammers na een voorzet van Dirk van der Struijk op de lat belandde en Rob Scholten de bal in de rebound op de keeper kegelde. De openingstreffer hing duidelijk in de lucht en na ruim een halfuur spelen viel die dan ook. Het was Dammers die na een mooie crosspass van Scholten het doel vond: 0 – 1. Daarmee leek de ban gebroken want nog geen vijf minuten later was de score al verdubbeld toen Sjoerd van Lokven prima afrondde en de Reuselse doelman opnieuw het nakijken had. Nog voor rust werd het 0 – 3 na een typerende actie van Van Alphen die naar binnenkwam en de bal met de punt van de schoen in het net prikte.

Na de thee kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Dat leidde tot kansen. In de 50e minuut kon ODC-keeper Teun van Gestel nog redding brengen door een kopbal uit zijn doel te werken maar een kleine tien minuten later was hij kansloos op een Reuselse inzet en stond de 1 – 3 op het scorebord. Het werd voor ODC zelfs nog erger want in de 64e minuut kwam Reusel Sport terug tot 2 – 3. Gelukkig zorgde Remco Schellekens er in het laatste kwartier voor dat de marge weer wat groter werd. Nadat een verdediger van Reusel Sport een bal van Dammers tegen de eigen lat had gekopt, was Schellekens er als de kippen bij om de 2 – 4 binnen te tikken. Daarmee leek de wedstrijd gedaan maar vijf minuten voor tijd werd het opnieuw spannend toen Reusel Sport voor het derde keer het net vond. Gelukkig voor ODC bleef het daarbij en kon de overwinning over de streep worden getrokken.

A.s. dinsdag 2 september speelt ODC om 18.30 uur het eerder afgelaste thuisduel tegen Sint Michielsgestel. Omdat Nieuw Woensel en Sint Michielsgestel tegen elkaar gelijk speelden, bekeren de tricolores bij een overwinning door.