&

ODC 1 - Sparta’25 1

ODC stelt na rust orde op zaken tegen Sparta `25 1

ODC heeft zondag 28 september op eigen veld een prima 5 – 2 overwinning geboekt op Sparta’25. Daar zag het lange tijd niet naar uit. De ploeg uit Beek en Donk was de eerste helft voetballend beter dan de tricolores en kwam dan ook verdiend aan de leiding. Nog voor de pauze bracht Bart Dammers de stand in evenwicht maar direct na de thee kwamen de bezoekers weer op voorsprong. Nadat Tommy van den Berg ODC opnieuw langszij had gebracht, zakte de tegenstander ver weg en daar werd optimaal van geprofiteerd. Via Aerd van Brunschot (2x) en opnieuw Dammers werd het tenslotte 5 – 2 in het voordeel van de ploeg van trainer Frank van den Berg.

Tegenstander Sparta’25 was voorafgaand aan het duel tegen ODC nog ongeslagen. De ploeg uit Beek en Donk - die vorig seizoen nog in de eerste klasse acteerde - had tot dusverre één keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. De gasten gingen erg sterk van start door ODC meteen op eigen helft vast te zetten. Daardoor kwamen de tricolores nauwelijks aan voetballen toe. Desondanks kreeg de ploeg van Van den Berg vanuit de omschakeling de betere kansen. Na twee minuten kwam Rob Scholten alleen voor de keeper maar hij schoot naast en even later kregen ook Aerd van Brunschot en Sjoerd van Lokven goede mogelijkheden. Het overwicht van de bezoekers leverde pas in de 24e minuut de eerste echte doelkans op maar toen was het wel gelijk raak. Vanaf links mocht Elco van Schijndel de achterlijn halen en voorzetten waarna Jaccy van den Enden bij de tweede paal koelbloedig afrondde: 0 – 1. Daarna brak er een fase aan waarin ODC eigenlijk alleen maar kon tegenhouden en het de vraag was hoe lang het zou duren voor de tweede treffer van Sparta’25 zou vallen. Maar vijf minuten voor rust voetbalden de tricolores zich goed onder de druk uit. De bal kwam bij Scholten die precies op het juiste moment Dammers aanspeelde waarna de spits met rechts doeltreffend uithaalde: 1 – 1.

Direct na de pauze kwamen de gasten opnieuw op voorsprong. Na een goed uitgespeelde aanval kwam de bal voor de voeten van spits Robert Engels die knap de 1 – 2 binnenschoot. ODC gooide vervolgens alle schroom van zich af en ging veel meer naar voren voetballen. In de 53e minuut kwam Tommy van den Berg via de kluts binnen de zestien vrij voor de keeper te staan. Hij hield daarbij goed het overzicht en bracht de tricolores weer langszij: 2 – 2. Sparta’25 raakte vervolgens de kluts volledig kwijt. Het was de verdienste van de thuisploeg die dat op basis strijdlust afdwong. Na ruim een uur spelen kwamen de tricolores op een 3 – 2 voorsprong toen Van Brunschot precies op de goede plek stond om een slippertje van Sparta’25-keeper Fabio Neijts af te straffen. ODC kreeg vervolgens kans op kans om de score uit te breiden. Dat leidde een kwartier voor tijd tot de 4 – 2 van de voeten van opnieuw Van Brunschot op aangeven van Dammers. Uitblinker Dammers scoorde vijf minuten voor tijd nog zijn tweede en ODC’s vijfde treffer waardoor er na 90 minuten 5 – 2 op het scorebord stond.

Door deze overwinning is ODC gestegen naar de gedeeld zesde plaats op de ranglijst met zes punten uit vier wedstrijden. Volgende week, zondag 5 oktober, wacht in Best de confrontatie met buurman Best Vooruit. Op sportpark de Leemkuilen wordt om 14.30 uur afgetrapt.