&

ODC 1 - sint Michelsgestel 1

ODC bekert door na winst op Sint Michielsgestel

ODC heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Dinsdagavond wonnen de tricolores op eigen veld met 3 – 2 van Sint Michielsgestel. De uitslag had alleen veel hoger uit moeten vallen want ODC was veel sterker dan de buurman maar verzuimde om vaker te scoren.

In de derde en laatste bekerwedstrijd moest ODC winnen om een ronde verder te komen. Tegenstander was derdeklasser Sint Michielsgestel dat onder leiding staat van oud ODC-trainer Aschwin van Kessel. De tricolores begonnen erg goed aan de wedstrijd want al in de derde minuut kopte Job Meijdam de bal achter keeper Menno Pijnenburg. De ploeg van Frank van den Berg had toen overigens al op voorsprong moeten staan want vlak daarvoor had Sjoerd van Lokven een opgelegde kans gemist. Nadat Meijdam raak had geknikt, leek diezelfde Van Lokven alsnog zijn doelpunt mee te pikken maar oog in oog met Pijnenburg miste hij opnieuw. Na ruim tien minuten spelen ging de bal op de stip toen Bart Dammers binnen de zestien omver werd geduwd. Tommy van den Berg schoot de toegekende penalty feilloos binnen: 2 – 0. De kansen voor de thuisploeg bleven maar komen maar meer treffers vielen er niet omdat Remco Schellekens van dichtbij over schoot en een verdediger van Sint Michielsgestel de bal tegen zijn eigen doelpaal schoot nadat hij in het nauw werd gedreven door Dammers. ODC liet in deze fase van de wedstrijd uitstekend combinatievoetbal zien waarbij de middenvelders en aanvallers elkaar vaak blindelings wisten te vinden. Na ruim een halfuur spelen leek Sjoerd van Lokven alsnog zijn welverdiende treffer te scoren. In de buurt van de achterlijn mikte hij de bal langs doelman Pijneburg in het net. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter af omdat de bal naar zijn idee al eerder de achterlijn had gepasseerd.

Na rust ging ODC door met het creëren van goede scoringskansen. De eerste daarvan was voor Van den Berg maar hij stuitte op de bij Sint Michielsgestel na de pauze in het veld gekomen doelman Dennis Kapteijns. Vervolgens trad een oude voetbalwet in werking. Want als je zelf niet scoort dan valt de treffer aan de andere kant. Het was Rutger Bakker die namens de gasten de aansluitingstreffer produceerde na aarzelend ingrijpen van de Boxtelse defensie (2 – 1). Het wordt een eenzijdig verhaal maar daarna kreeg ODC opnieuw een paar keer de mogelijkheid om de score verder op te voeren. Nadat Dammers en Scholten opgelegde kansen onbenut hadden gelaten, was het Remco Schellekens die er op aangeven van Bas Verkaik in de 70e minuut met een mooie voetbeweging 3 – 1 van maakte. De wedstrijd leek daarmee gespeeld en meer treffers bleven in de lucht hangen. Maar weer waren het de gasten die profiteerden van onzeker optreden in de achterhoede van ODC want zeven minuten voor tijd maakte Rody van Gaal er met een kopbal 3 – 2 van. Uiteindelijk bleef het daarbij waardoor de ploeg van Frank van den Berg zich met twee overwinningen en een gelijkspel heeft geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

A.s. zondag 7 september begint de competitie met een uitwedstrijd in Drunen tegen RKDVC (aanvang 14.30 uur). Op basis van wat we gezien hebben in de bekerwedstrijden lijkt ODC er klaar voor te zijn. Als de vorig seizoen getoonde wedstrijdmentaliteit weer van stal gehaald kan worden en de kansen nog beter worden benut, moet het dit seizoen helemaal goed komen met de tricolores.