&

ODC 1 - RKJVV. Dalsen 1

ODC grijpt de zege in de blessuretijd tegen RKJVV

Het zag er lang naar uit dat de wedstrijd tussen ODC en RKJVV in een 1 – 1 gelijkspel zou eindigen. Tot de blessuretijd toen een Bossche verdediger zich vergreep aan Remco Schellekens en de scheidsrechter niet anders kon doen dan de bal op de stip leggen. Tommy van den Berg benutte dit buitenkansje maar al te graag. ODC pakte zo alsnog de drie punten in een wedstrijd waarin het na vijf minuten al 1 – 1 stond (doelpunt ODC van Sjoerd van Lokven) en waarbij het daarna niet groots maar bij vlagen wel spannend was. Door de 2 – 1 zege is de ploeg van trainer Frank van den Berg gestegen van de zesde naar de vierde plaats op de ranglijst met 31 punten uit 20 wedstrijden.

ODC had wat recht te zetten in de thuiswedstrijd tegen RKJVV. Voor de winterstop hadden de tricolores zich in Den Bosch met 6 – 1 af laten slachten door de kleinste Bossche voetbalclub. ODC begon sterk en kwam binnen een minuut al aan de leiding. Na een afgeslagen aanval kwam de bal aan de linkerkant bij Rob Scholten die zijn tegenstander uitspeelde en vanaf de achterlijn teruglegde op Sjoerd van Lokven die de 1 – 0 binnen kon schieten. Lang konden de tricolores niet genieten van de voorsprong want even later werd weifelend optreden in de Boxtelse defensie afgestraft door de behendige Emin Balta en zo stond het binnen vijf minuten 1 – 1. Remco Schellekens had ODC na een kwartier weer op voorsprong kunnen zetten maar zijn schot na een pass van Tommy van den Berg ging over. Vervolgens kwam RKJVV beter in de wedstrijd. De fysiek sterke Bosschenaren probeerden hun spitsen met lange ballen van achteruit te bereiken en dat zag er af en toe bijzonder dreigend uit. ODC had geluk dat een schot van Balta na 25 minuten spelen de lat raakte. Aan de andere kant moest doelman Fahd Bouchti namens RKJVV redding brengen na een scrimmage die ontstond bij een corner.

Na de pauze speelde het spel zich meer op de helft van de gasten af. ODC had een veldoverwicht maar speelde vaak ook erg slordig waardoor RKJVV er regelmatig gevaarlijk uit kon komen. De ploeg van trainer Van den Berg kreeg in die fase enkele goede kansen. Een vrije trap van Scholten ging net naast en Sjoerd van Lokven schoot de bal na goed voorbereidend werk van Ido Pijnenburg van dichtbij te zacht in. Het laatste halfuur kabbelde de wedstrijd voort en leek het bij 1 – 1 te blijven. Maar twee minuten voor tijd kregen de gasten opeens een enorme kans. Jules Antonis mocht ogenschijnlijk vanuit buitenspelpositie alleen op doelman Teun van Gestel afgaan maar in de afwerking raakte hij de bal helemaal verkeerd. ODC kon opgelucht adem halen en kreeg in de blessuretijd zelfs de niet meer verwachte zege in de schoot geworden. Een Bossche verdediger trok bij een ongevaarlijke situatie volkomen onnodig Schellekens naar de grond waarna de arbiter de bal op de stip legde. Van den Berg knalde de toegekende penalty hard en hoog tegen de touwen: 2 – 1. Meteen daarna klonk het eindsignaal en konden de tricolores hun negende competitiezege van het seizoen gaan vieren.

Door de overwinning stijgt ODC van de zesde naar de vierde plaats op de ranglijst met 31 punten uit 20 wedstrijden. Volgende week zondag 29 maart spelen de tricolores in Nistelrode tegen Prinses Irene. De aftrap is om half drie.