&

ODC 1 - EVVC 1

ODC legt EVVC over de knie

ODC had in de derde thuiswedstrijd van het seizoen weinig moeite met EVVC. De ploeg uit Vinkel werd met 6 – 1 naar huis gestuurd. Binnen zes minuten stond het 2 - 0 en daarmee was de wedstrijd feitelijk al snel gespeeld. Bart Dammers en Remco Schellekens scoorden allebei twee keer terwijl Sjoerd van Lokven en Tommy van den Berg ieder één keer het net wisten te vinden. Door de overwinning stijgt ODC van een gedeeld vijfde naar een gedeeld vierde plaats op de ranglijst met 10 punten uit 6 wedstrijden. De overwinning op EVVC was voor de tricolores de 18e competitiewedstrijd op rij dat ze op eigen veld ongeslagen bleven.

De laatste keer dat ODC op eigen veld onderuit ging, dateert van 1 april 2013 toen met 0 – 1 van RKSV Boxtel werd verloren. De daaropvolgende 17 competitiewedstrijden op sportpark Molenwijk bleven de tricolores ongeslagen. Bij een goed resultaat tegen EVVC zou ODC dus voor de 18e keer op rij zonder nederlaag van het eigen veld stappen.

Het duel tegen de ploeg uit Vinkel kende een droomstart voor het team van trainer Frank van den Berg. In de 2e minuut speelde Sjoerd van Lokven Remco Schellekens vrij. De net van een blessure terug gekomen spits had nog een lange weg te gaan vanaf de middenlijn naar het vijandelijke doel maar hij bleef zijn tegenstanders voor en oog in oog met doelman Rick van Aalst was hij uiterst koelbloedig: 1 – 0. Vier minuten later was het 2 – 0. Een actie van Sjoerd van Lokven aan de rechterkant van het veld leek weinig op te leveren totdat de bal via het been van een EVVC-verdediger van richting werd veranderd en Van Aalst opnieuw het nakijken had: 2 – 0. Pas na een kwartier spelen herpakte de ploeg uit Vinkel zich een beetje. Het leidde tot uitval waarbij Gerwin van den Boom werd gevloerd en ongelukkig in botsing kwam met ODC-doelman Teun van Gestel. De EVVC-spits moest daardoor het veld verlaten met een hoofdblessure. De toegekende vrije trap op de rand van de zestien werd in de muur geschoten. De gasten speelden met veel bezieling maar gaven achterin ook veel ruimte weg. Op slag van rust profiteerde ODC daar weer van. Rob Scholten bereikte Schellekens die zich knap vrijspeelde en Bart Dammers een niet te missen kans bood: 3 – 0. Na de pauze stond het al snel 4 – 0. Ook dat doelpunt was het resultaat van goed samenspel en de bal op het juiste moment spelen naar de man die er het beste voor staat. Dit keer was het Tommy van den Berg die de assist had en weer was het Dammers die de trekker overhaalde. Een paar minuten later konden de gasten wat terug doen. Bij een corner lette de ODC-defensie even niet op en kon Bjorn de Kinderen de bal tegen de touwen koppen: 4 – 1. Nog geen minuut later was het aan de kant weer raak. Bij een voorzet vanaf rechts werd Schellekens binnen de zestien tegen de grond gelopen door René van Santvoort. De verdediger van EVVC kreeg zijn tweede gele kaart en kon inrukken waarna Tommy van den Berg de toegekende strafschop feilloos binnenschoot: 5 – 1. In het laatste halfuur kreeg ODC diverse kansen om de score verder op te voeren. Het leidde nog tot één treffer. Daarbij speelde Scholten de bal precies op het juiste moment diep op invaller Bas Verkaik die het overzicht behield en Schellekens in staat stelde om de 6 – 1 eindstand op het scorebord te zetten.

Door deze overwinning staat ODC samen met RKDVC op een gedeeld vierde plaats met 10 punten uit 6 wedstrijden. De eerstvolgende competitiewedstrijd spelen de tricolores over twee weken (zondag 26 oktober) thuis tegen SBC. Tussendoor wordt er nog voor de beker gespeeld tegen SCI. Dit duel wordt op dinsdag 21 oktober om 20.00 uur gespeeld op het veld van SCI in Halder (Sint Michielsgestel).