&

LSV 1 - Ollandia 1

Inzet van LSV mag niet baten tegen Ollandia

Dat het een moeilijke zondag 10 februari zou worden was bij LSV op voorhand wel bekend. Olland heeft een goede en fysiek sterke ploeg, toch was  het LSV dat in de eerste helft de bovenliggende partij was.  Al snel kwam LSV door Maykel van Kasteren op voorsprong en had meerdere goede kansen om de voorsprong uit te bouwen.

Maar in de 25 e minuut was het Stefan Erven die een van de spaarzame kansen voor Ollandia benutte en in de slotseconden van de eerst helt profiteerde hij ook van een misverstand in de LSV defensie. Ollandia bestuurders gaven in de bestuurskamer aan dat ze erg gelukkig waren met dit late doelpunt en de ruststand. Door blessures had LSV al twee maal moeten wisselen en na de rust was het duidelijk dat het spel LSV erg veel energie kostte. Langzamerhand moest LSV steeds meer fysieke kracht gebruiken. Het was duidelijk dar de scheidsrechter dit niet kon waarderen en juist toen LSV verdediger Lyuboslav Serafimov wilde wisselen trok hij voor een kleine overtreding de tweede gele kaart voor deze speler en daarmee was het verzet van LSV ook min of meer gebroken. Al gauw werd het door Robert Erven 1-3. Bijzonder ongelukkig was de invalbeurt van Bart van der Struijk. Bij zijn eerste balcontact passeerde hij zijn eigen doelman en een paar minuten later was hij ook betrokken bij het vijfde doelpunt van Ollandia. Gefrustreerd beging hij een wilde actie en keer daarvoor direct rood. Met negen man speelde LSV de partij uit, maar moest in de slotfase toch nog een zesde tegendoelpunt toestaan.
Uiteindelijk een forse nederlaag maar gezien de vechtlust en het spel in de eerste helft was het zeker geflatteerd.