&

vv Irene 1 - LSV 1

vv Irene weet niet te winnen van vv LSV

Zondag 19 mei de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2018/2019 tegen LSV uit Lennisheuvel.
Irene begon in dezelfde basis als de vorige wedstrijd tegen SVSOS maar begon slap aan de wedstrijd. Ballen werden te traag of verkeerd ingespeeld en Irene zocht te veel de duels terwijl we wisten dat LSV fysiek een sterke tegenstander was.

LSV wist daarentegen ook weinig te creëren en zocht veelvuldig de lange bal op hun snelle spits. Gaandeweg de eerste helft ging Irene iets beter voetballen maar het was halverwege de eerste helft toch LSV dat op voorsprong kwam. Door onoplettendheid in de verdediging kon een voorzet heel gemakkelijk bij de tweede paal worden ingekopt. Irene kreeg nog een paar goede kansen na goed voorbereidend van Bart Bressers maar zijn voorzetten werden door onze voorwaartsen niet goed ingeschat.

Na de pauze ging Irene feller van start en was het eigenlijk continue de bovenliggende partij. Alertheid bleef echter geboden omdat LSV in de omschakeling gevaarlijk kon zijn. Tegen de verhouding in kwam LSV op 0-2. Een voorzet van recht voor de goal werd door Roy Versantvoort verkeerd ingeschat en rolde onder zijn lichaam het doel in. Irene ging nu nog meer op de aanval spelen en coach Michael van de Wal bracht Lechu Chielinsky als nieuwe spits. De druk op LSV werd groter en dit resulteerde in twee doelpunten voor Irene tussen de 65e en 70e minuut. Het was eerst Max Piasecki die de keeper van LSV met een bekeken schot wist te verrassen. Daarna was het een corner die door Lechu Chielinsky keurig werd ingekopt. Irene ging hierna voor de winst maar wist geen grote kansen meer te creëren. Het was aan de andere kant LSV dat in de snelle omschakelingen nog een paar goede kansen kreeg maar gelukkig voor Irene werd hier slordig mee omgegaan. Al met al was 2-2 een terechte uitslag.

Volgende week de uitwedstrijd tegen EDN’56, aanvang om 14.30 uur.