&

SVG 1 - vv Irene 1

vv Irene wint overtuigend bij svg

Op zondag 7 april stond de uitwedstrijd tegen SVG op het programma. Deze ploeg had 5 punten meer dan Irene maar ook twee wedstrijden meer gespeeld. Bij een overwinning zou Irene goede zaken doen.
Irene begon goed aan de wedstrijd en kon de bal vrij laten lopen, SVG trok zich vanaf de aftrap terug voor eigen goal en gaf weinig druk op de bal. Irene speelde gedisciplineerd en wist in de eerste minuten al en paar keer dreigend voor de goal van SVG te komen.

In de 13e minuut wist Rob Groenendaal op links goed door te gaan, zijn voorzet werd door de keeper van SVG slecht behandeld waardoor Owen van Lith van dichtbij de 0-1 kon aantekenen.
Twee minuten later hetzelfde scenario, waarbij een voorzet van links van Rob Groenendaal bij de eerste paal keurig door Ferdy van Zon werd binnen getikt, 0-2.
De verdere gehele helft bleef Irene de controle over de wedstrijd houden en wist SVG één keer gevaarlijk te worden door slordig balverlies in de defensie, bal schampte de bovenkant van de lat waardoor beide teams met 0-2 gingen rusten.

In de tweede helft ging SVG veel aanvallender spelen met 4 spitsen. Dit resulteerde in meer druk op de verdediging van Irene maar deze stond vandaag goed en heeft geen enkele kans weggegeven. Door het meer aanvallende spel van SVG ontstond er voorin veel ruimte voor Irene waar slordig mee werd omgegaan. Irene wist een aantal 100% kansen niet te verzilveren waardoor de stand ‘maar’ 0-2 bleef.
In de 80e minuut was het dan toch 0-3 voor Irene. Kay van de Sande wist de bal op het middenveld te veroveren en gaf een prima bal op Rob Groenendaal die met zijn snelheid de verdediger het nakijken gaf, de keeper omspeelde en zo de 0-3 scoorde.

Een terechte overwinning voor Irene die hiermee haar goede reeks na de winterstop voortzet.
Op 14 april speelt Irene thuis tegen FC Drunen, een tegenstander die ondanks haar stand op de ranglijst vooral niet onderschat moet worden.