&

FC Drunen 1 - vv Irene 1

vv Irene speelt gelijk in Drunen

Zondag 9 december mocht Irene op een ondanks de regen goed bespeelbaar veld aantreden in en tegen Fc Drunen. Een tegenstander die we nog van vorig jaar kennen.Irene begon goed op de wedstrijd en was voetballend de betere ploeg. FC Drunen hanteerde vaak de lange bal op hun snelle voorwaartsen maar wisten hiermee niet gevaarlijk te worden.

In de 15e minuut had Irene een mooie aanval over links die door Bart Bressers goed werd voorgezet. Owen van Lith kwam goed voor zijn man maar werd door zijn tegenstander omver getrokken waardoor Irene terecht een penalty kreeg. Owen benutte zelf dit kansje waardoor Irene met 0-1 voor kwam. De gehele eerste helft hetzelfde beeld waarbij Irene goed uitgespeelde kansen kreeg maar ze niet wist te benutten.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld waarbij FC Drunen nog meer mankracht voorin posteerde waardoor er voor onze spitsten Bart, Jurrian Sluiter en Owen nog meer ruimte kwam. Helaas wist Irene de vele kansen die het kreeg niet om te zetten in een doelpunt. En zoals zo vaak valt ie dan aan de andere kant. Vanuit duidelijke buitenspelpositie mocht de linksbuiten van FC Drunen naar binnenkomen en maakte de 1-1.

Irene ging niet bji de pakken neerzitten en bleef de aanval zoeken en wist hierbij 10 minuten voor tijd door Bart Bressers de 1-2 te maken. De laatste minuten van de wedstrijd waren hectisch. De scheidsrechter liet zeer grove overtredingen van FC Drunen onbestraft of gaf slechts geel en tot overmaat van ramp werd een paar minuten voor het einde een zuiver buitenspel doelpunt ook nog goedgekeurd. Teleurstelling alom bij de jonge mannen van Irene (slecht twee jongens boven de 20), die eenĀ  overwinning hadden verdiend en ook over de streep hadden moeten trekken als ze iets zorgvuldiger met de kansen om waren gegaan. Echter met de inzet en mentaliteit van het team was vandaag niks mis, met deze instelling komen de punten vanzelf.

Volgende week om 14.15 uur thuis tegen SVG de laatste wedstrijd voor de winterstop.