&

OVV `67 1 - Essche Boys 1

Esscheboys laat zure, maar ook hele dure punten liggen in de strijd om plek 4

Zondag 5 mei stond er voor Esscheboys de uitwedstrijd tegen OVV’67 op het programma. Gezien de ranglijst was Esscheboys misschien wel verplicht om te winnen, echter was het de thuisploeg die uiteindelijk aan het langste eind trok. 3-2.

De eerste helft werd door Esscheboys nog wel goed gestart en had het op voorsprong kunnen komen, alleen Robin van Beek kopte een voorzet van Luuk Wolfs jammerlijk op de lat. Hierna was Esscheboys het helemaal kwijt; er werden geen duels gewonnen, het kwam niet aan voetballen toe en moest steeds in de achteruit om te verdedigen. OVV’67 werd gaande weg de eerste helft steeds gevaarlijker en een doelpunt hing in de lucht. Deze viel dan ook halverwege de eerste helft de nummer 10 van de thuisploeg begon een solo aan de rechterkant van de eigen helft en werd meerdere malen niet aangepakt door Esscheboys en stond ineens oog in oog voor het Essche doel en faalde niet. 1-0. Esscheboys kreeg het steeds lastiger en moest opletten dat OVV’67 geen tweede treffer maakte. Maar verder dan dreigende aanvallen kwamen ze ook niet. Aan de ander kant had Stein van Kasteren uit het niets Esscheboys de gelijkmaker kunnen bezorgen, echter stuitte hij op de keeper. 1-0 was dan ook de ruststand.

In de rust besloot Leon van Wanrooij twee broodnodige wissels door te voeren om zo toch nog de overwinning veilig te stellen. Meteen na de rust klapte Esscheboys er vol op en dit resulteerde vrij snel in de gelijkmaker. Yannic van Gerven kon de bal, vanuit een vrijetrap, van dichtbij binnenschieten. 1-1. Esscheboys kreeg weer vertrouwen en het leek erop dat ze beter in de wedstrijd kwamen, maar meteen ging het weer fout. Wederom na zwak verdedigen kon OVV’67 eigenlijk uit het niets de 2-1 een scoren. Esscheboys moest weer in de achtervolging en zonder echt gevaarlijk te worden probeerde het wat te forceren. In ongeveer minuut 65 kreeg Esscheboys een vrije trap aan de rand van de 16 en deze leek simpel gevangen te worden door de keeper, echter liet de keeper de bal los en Lars van Wanrooij pakte het cadeautje uit. 2-2. Ineens stond er een ander Esscheboys dat opeens wél de duels won en wel geloofde in een overwinning. Esscheboys werd steeds dreigender en de 2-3 hing in de lucht. Echter was het OVV’67 dat totaal uit het niets in ongeveer de 80ste minuut scoorde. Esscheboys keeper Bart Spooren verwerkte een bal dusdanig slecht weg dat de spits van OVV’67 de bal meteen weer over hem heen schoot. Weer een knullig tegendoelpunt. 3-2. Het verzet van Esscheboys leek gebroken, maar ging toch vol goede moed opzoek naar de gelijkmaker. Het bleef druk houden op het vijandelijke doel en probeerde nog wat te forceren. In minuut 90 leek Luuk Wolfs de verdiende 3-3 te maken, echter wipte hij de bal langs het lege doel. In de allerlaatste minuut kreeg Esscheboys nog een grote kans; Dennis Vorstenbosch gaf de bal goed en scherp voor, maar Yannic van Gerven kon de bal helaas net niet binnenglijden. Hierna volgde vrijwel direct het laatste fluitsignaal en Esscheboys droop balend het veld af.  Esscheboys laat helaas hele dure punten liggen in de strijd om plek vier. Ze hebben nog wel alles in eigen hand, maar wil het überhaupt aanspraak maken op een vierde plek moet er: ten eerste veel meer strijd geleverd worden, zoals gebeurde in de laatste 20 minuten tegen OVV’67 en ten tweede de komende drie wedstrijden winnend afsluiten.

Om aankomende zondag te beginnen tegen directe concurrent SVG uit Tilburg, bij winst klimt Esscheboys weer naar plek 4. De support is dus van harte welkom. De wedstrijd start om 14:00.