&

Essche Boys 1 - Tuldania 1

Essche Boys weet de aansluiting naar de top 3 niet te vinden

Na een 3-0 overwinning op LSV vorige week, kon Essche Boys goede zaken doen om bij de top 3 aan te sluiten. Op een warme zondag werd er om 14.00 uur afgetrapt tegen de nummer drie uit Esbeek.
Essche Boys begon goed aan de wedstrijd en wist enkele kansen te creƫren.

Tuldania kwam er een aantal keer uit, maar de verdediging van Essche Boys stond goed. Eind twee de helft kwam de grootste kans voor Essche Boys. Vanuit een vrije trap op de middenlijn werd Stein van Kasteren gevonden die vervolgens zijn broer Rick van Kasteren met een mooie steekbal oog in oog met de keeper gezet, die knap redde op het schot van Rick.

Na 45 minuten was het duidelijk, de ploeg die de eerste goal maakten zal de wedstrijd winnen. De tweede helft kwam Tuldania meer aan het voetballen toe. Er waren kansen aan beide kanten, maar Tuldinia trok uiteindelijk aan het langste eind. In de 65ste minuut werd een aanval aan de linkse kant opgezet die uiteindelijk binnen getikt werd. Essche Boys kreeg nog een kans via Stein van Kasteren, maar ging er niet in. Uiteindelijk kwam in minuut 85 de nekslag voor Essche Boys. Robin van Beek zag een speler van Tuldania over het hoofd toen hij de bal terug wilde spelen naar de goed keepende Bart Spooren. De spits van Tuldania kon vrij op de keeper aflopen en faalde niet. Dit was de genade klap voor het team van trainer Leon van Wanrooij. Essche boys kreeg nog een kans via Julio van Ginkel, maar zijn inzet werd knap gestopt door de keeper van Tuldania.

Escche boys speelt 17 maart om 14.30 uur pas haar volgende wedstrijd in Waspik tegen The White Boys