&

Essche boys 1 - Bavos 1

Essche Boys laat dure punten liggen tegen Bavos

Op een mooie zondagmiddag 8 april mocht Essche Boys zich opmaken voor de thuiswedstrijd tegen middenmotor Bavos. De Essche ploeg verkeert in degradatienood en kan een overwinning hard gebruiken. Na een gelijkopgaand begin is het Bavos dat een penalty krijgt toegewezen na een ongelukkige handsbal van een Essche verdediger in het strafschopgebied. De penalty wordt onhoudbaar ingeschoten en Esch gaat direct op jacht naar de gelijkmaker. Deze komt er na een half uur spelen als een scherp genomen corner van Marco den Ouden wordt binnengekopt door linksback Kees Vugs. Kort voor rust komt Essche Boys zelfs op voorsprong na een vlijmscherpe counter. Marco den Ouden legt na een goede rush de bal klaar op de 16 meter voor de goed bijgesloten Yannic van Gerven die hard raak schiet; 2-1.

Na rust heeft de thuisploeg meer moeite om Bavos ver van het eigen doel te houden en uit een van de gevaarlijke corners weet Bavos de gelijkmaker binnen te koppen. Volgens de gehele Essche ploeg had dit doelpunt afgekeurd moeten worden wegens een overtreding in het 5 meter gebied op doelman Bram Schoenmakers. Deze raakte hierbij geblesseerd en werd vervangen door Bart Spooren. De Esschenaren weten zich weer op te richten en tien minuten voor het einde op voorsprong te komen. Invaller Julio van Ginkel stuurt Marco den Ouden de diepte in en deze faalt niet 1 op 1 met de Bakelse doelman. Bavos gaat nu alles of niks spelen om de gelijkmaker te forceren en Essche Boys denkt al snel te profiteren van de geboden ruimte. Marco den Ouden kan wederom alleen op de doelman van Bavos gaan, echter wordt deze onregelementair afgestopt door een Bavos verdediger die daarop van het veld wordt gestuurd. Bavos blijft met 10 man hopen op een gelijkmaker en deze valt alsnog in de blessuretijd. Hierdoor eindigt Essche Boys - Bavos in 3-3. Een erg zuur resultaat voor de hard werkende thuisploeg die snel overwinningen nodig heeft om directe degradatie af te wenden.

A.s. zondag 15 april is de eerstvolgende kans op een driepunter uit bij Stiphout Vooruit.