&

Voila 1 - Essche Boys 1

Essche Boys verliest dik van Viola.

Voor de laatste wedstrijd voor de Winterstop moest Essche Boys zondag 11 december op bezoek bij Viola, waar oud Essche Boys trainer Frans Tekath aan het roer staat. Na de onnodige nederlaag vorige week tegen Oisterwijk had Essche Boys nog iets recht te zetten.

Essche Boys startte slap waar Viola direct van profiteerde. Binnen 3 minuten was het 1-0. Een voorzet werd doorgekopt en de doorgelopen speler van Viola kreeg de bal met enig fortuin tegen zijn lichaam waardoor Frits Hermes op het verkeerde been stond en de bal in de goal rolde. Enkele minuten later profiteerde Viola door een communicatiefout waardoor de bal in een leeg doel kon worden binnengeschoten, 2-0. Na een kwartier kwam Viola zelfs op een comfortabele 3-0. Een indraaiende hoekschop werd tegen een speler van Viola aan gebokst en viel zo in het doel. Essche Boys probeerde terug te komen, maar schoten van Marco den Ouden, Quint den Ouden en Dennis Vorstenbosch miste scherpte. Robin van Beek was wel succesvol en bracht Essche Boys na een half uur terug in de wedstrijd door na een goede individuele actie de 3-1 te maken. Dit was tevens de ruststand.

Essche Boys kwam na rust wat beter in het spel en er werden minder fouten gemaakt dan voor rust. De ingevallen Yannic van Gerven was 2x dicht bij een goal, maar het geluk ontbrak. Eenmaal schampte de bal de lat nadat hij de bal in 1x uit de lucht nam en na een voorzet van Marco den Ouden werd zijn omhaal ternauwernood nog door de keeper van de lijn gered. In de 62e minuut gooide Viola het duel op slot. De aanvaller van Viola werd diep gestuurd en omspeelde Frits Hermes, maar leek de kans om zeep te helpen door de bal te ver voor zich uit te spelen. Uiteindelijk kon hij de bal binnen houden en aanleggen om te scoren. De meegelopen Tim van Velthoven kon zijn hoofd niet genoeg tegen de bal aanzetten om de 4-1 te voorkomen. Een schot van Rudi van Gemert ging voorlangs waardoor Essche Boys op 1 goal bleef staan. Zes minuten voor tijd werd het ook nog 5-1, nadat uit een corner de bal snoeihard werd binnengekopt. Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Door deze nederlaag gaat Essche Boys als nummer 11 de winterstop in.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 29 januari thuis tegen RKDSV. Aanvang wedstrijd 14.00 uur.