&

Riel 1 - Essche Boys 1

Essche Boys in slotfase voorbij V.V. Riel

Zondag 12 maart ging Essche Boys op bezoek bij V.V. Riel. De vorige wedstrijd werd door Essche Boys gewonnen en bleven de 3 punten in Esch. Deze zondag de taak om de 3 punten mee te nemen naar Esch. In de eerste helft had Essche Boys het betere van het spel. In de 15de minuut leverde het voor de uitploeg de eerste kans op. Jasper Vorstenbosch zette goed druk, veroverde de bal en ging alleen op de keeper af. Hij omspeelde deze, maar werd te ver naar buiten gedreven om zelf te schieten. Zijn voorzet die volgde werd ternauwernood tegen gehouden.

Een paar minuten later was het wel raak voor Essche Boys. Na een goede actie van Robin van Beek hield hij het overzicht en legde de bal panklaar neer bij de 2de paal waar de bijgesloten Yannic van Gerven de bal beheerst inschoot. In het restant van de eerste helft golfde het spel op en neer maar beide teams werden nauwelijks gevaarlijk. De 2de helft kwam Essche Boys meer onder druk te staan maar het leverde weinig kansen op voor de thuisploeg. In de 69e minuut kreeg Rudi van Gemert een opgelegde kans om er 0-2 van te maken. Hij ging alleen op de keeper af maar schoot de bal tegen de keeper aan. Een minuut later maakte VV Riel uit het niets gelijk. Na slordig uitverdedigen viel de voorzet voor de voeten van de middenvelder van VV Riel, hij raakt de bal volledig verkeerd, maar met enig geluk viel deze in het net. Essche Boys dacht in de 80ste minuut weer op voorsprong te komen. Een prachtige voorzet van Rick van Kasteren werd met een snoekduik door Luuk van Velthoven tegen de keeper gekopt. De rebound werd benut door Yannic van Gerven, maar de scheids floot voor buitenspel doordat de grensrechter maar weer eens zijn vlag omhoog stak. Nog meer pech voor Essche Boys was er in de 85ste minuut. Na een te late tackle van Yannic van Gerven, die met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd, moest de uitploeg verder met 10 man. Ondanks de numerieke minderheid bleef Essche Boys strijden voor de 3 punten, en ze werden ervoor beloond. In de 93ste minuut werd een goed genomen vrije trap van Jethro van Gerven door Bart vd Bruggen, via een verdediger van VV Riel, binnengekopt. Alle ballen naar voren was het devies voor de uitploeg de laatste minuten en zo hield Essche Boys stand. Na 5 minuten blessuretijd floot de scheids af , en stond de 1-2 eindstand op het scorebord. Het was een verdiende en belangrijke overwinning voor Essche Boys op de directe concurrent.

Aanstaande zondag speelt Essche Boys thuis tegen OVC 26. Aanvang wedstrijd 14.00 uur.