&

Essche Boys - Riel

Bliksemstart levert Essche Boys 3 punten op

Op de eerste koude zondag 6 november van dit seizoen moest Essche Boys aantreden tegen vv Riel. Een weerzien met oud Essche Boys speler Mathieu van der Steen die tegenwoordig het eerste elftal van Riel onder zijn hoede heeft. Na 13 minuten had het Essche publiek al 2 keer hun handen warmgeklapt en was de eindstand al bereikt.

Essche boys begon sterk en drong het afwachtend spelende Riel terug op eigen helft. Na 6 minuten was het Marco den Ouden die zijn eerste treffer van de middag maakte. Een mooie pass vanaf eigen helft van Jethro van Gerven bereikte Marco den Ouden. Hij nam de bal netjes mee en passeerde de uitstormende keeper waarna hij de bal simpel binnen kon schuiven, 1-0. Essche Boys bleef druk houden en verdubbelde de voorsprong in de 13de minuut. Rudi van Gemert verbaasde vriend en vijand door met een schitterende no look pass Marco den Ouden alleen voor de keeper te zetten. Wederom hield de Essche spits het hoofd koel en schoof de bal binnen, 2-0.

Hierna was Riel wakker geschud en probeerde ze meer druk te gaan zetten. Het leverde ze 1 grote kans op, een scherpe voorzet werd bij de 2de paal langs geschoven door de aanvaller. Voor rust kreeg Essche Boys nog een kans, het was Marco den Ouden die op weg was naar zijn hattrick maar de keeper van Riel kon zijn voet er dit keer nog net tegenaan krijgen.
De 2de helft liet Essche Boys de tegenstander komen om te proberen op de counter de voorsprong uit te breiden. Het was de ingevallen Cas den Ouden bijna gelukt maar zijn inzet vloog net aan de verkeerde kant van de paal langs.

Vv Riel werd alleen nog gevaarlijk met afstandsschoten, die keeper Frits Hermes allemaal pareerde waardoor hij zijn doel schoon hield. Zijn mooiste redding maakte hij, op een schuiver van de Rielse aanvaller, door de bal via de paal langs te tikken.
In het restant van de wedstrijd zijn er weinig noemenswaardige kansen te noteren voor beide partijen. Essche Boys bleef gemakkelijk overeind en sleepte de 2-0 overwinning binnen. Waardoor ze nog steeds ongeslagen zijn dit seizoen voor eigen publiek. En door deze overwinning doen ze weer mee in de hele grote middenmoot van de 4de klasse E.

A.s. Zondag neemt Essche Boys het thuis op tegen GSBW, aanvang 14:00uur.