&

Essche Boys MB1 - Nemelaer MB1

Derby in voordeel van Essche Boys MB1 beslecht

Afgelopen zaterdag (28 nov) was er een heuse derby in Esch. De meiden B1 tegen onze buren uit Haaren. Op voorhand een interessante ontmoeting vanwege het feit dat Nemelaer bovenaan staat. Uit, in Haaren, hadden onze meiden met 5 – 1 verloren. Dus dat het een lastige wedstrijd zou worden dat stond wel vast.Maar leider.

Piet had natuurlijk weer iets bedacht waardoor Nemelaer moeilijk in hun spel kwam : een ijzersterke opstelling. En zo gebeurde het dat voor de pauze niet werd gescoord. Er waren wel kleine kansjes over en weer, maar de keepers waren op hun hoede. Onze keeper Lise Roche, al weken erg sterk keepend, bracht zelfs gevaar met haar geweldige goede uittrappen.

Na rust kwam Nemelaer weer met dezelfde wissel zoals ze in Haaren ook hadden gedaan. De keeper werd spits en die had er toen 5 gemaakt. Dus wederom trof Leider Piet zijn maatregelen. Luna moest dit varkentje wassen en deed dat met verve. De nieuwe spits kreeg geen enkele kans.
Naarmate de wedstrijd vorderde begonnen de meiden er steeds meer in te geloven op een goede afloop. En 10 minuten voor tijd was het dan ook raak. Na een mooie pass pikte Femke van Kuringe de bal op, liep als een haas naar de goal. En ze gaf de keeper geen enkele kans : 1 – 0.Iedereen blij, tenminste uit Esch. Grensrechter van Nemelaer had nl buitenspel gezien en vlagde voor buitenspel ( was hij maar naar Specsavers gegaan….) Echter de goed leidende scheidsrechter Jens Rutten wimpelde dit weg en zo was het dan echt 1 – 0.

Met nog 10 zinderende minuten voor de boeg. In deze tijd werd niet meer gescoord en waren de besten kansen zelfs voor Esch. Een geweldige prestatie van de meiden waardoor ze nog alle kans hebben om kampioen te worden.