&

Essche Boys 1 - Wodan 1

Essche Boys de kansen, Wodan de punten

De tweede thuiswedstrijd van het seizoen is tegen het nog ongeslagen Wodan. Essche Boys zelf wacht nog op de eerste punten, mede doordat het in de eerste drie wedstrijden pas één keer wist te scoren. Aan de aftrap staat er een opvallende naam aan de kant van Essche Boys. Door de nodige blessures in de selectie is er een beroep gedaan op verdediger Django van Gerven, die een zeer verdienstelijke wedstrijd zou spelen.

In de eerste helft heeft Wodan iets meer balbezit, maar zijn de meeste en beste kansen voor Essche Boys. De grootste kans is voor Marco den Ouden die na een half uur alleen op de goal af gaat. De Wodan goalie weet de bal van zijn voeten te glijden, waardoor er dus met 0-0 wordt gerust.

Na rust gaat er wat meer dreiging van het aanvalsspel van de bezoekers uit. De gedisciplineerd spelende thuisploeg staat echter geen grote kansen toe. Na een uur wordt Essche Boys wat sterker en voetbalt enkele mooie kansen bij elkaar, maar de scherpte ontbreekt om doeltreffend toe te slaan. Zo lijkt de wedstrijd op 0-0 af te gaan, echter de eerste de beste vloeiende aanval van Wodan levert 10 minuten voor tijd direct een treffer op. In de resterende tijd weet Essche Boys nog één keer dicht bij een treffer te komen met een kopbal, maar deze inzet wordt nog voor de lijn weggehaald door een Wodan verdediger. Zo breekt Essche Boys ook ditmaal een gebrek aan scorend vermogen op waar het minimaal één punt had verdient.

A.s. zondag staat de wedstrijd tegen het nog eveneens puntloze Tongelre op het programma in Eindhoven.