&

Essche Boys 1 - Tonglre 1

Essche Boys boekt klinkende overwinning in degradatiekraker

Het heeft even geduurd maar Essche Boys heeft de eerste thuis overwinning van het seizoen geboekt. In een belangrijke wedstrijd in de strijd om degradatie werd Tongelre met 6-1 verslagen. Het trouwe Essche publiek was dit seizoen nog niet getrakteerd op een overwinning of vele doelpunten maar daar kwam afgelopen zondag verandering in.

Beide teams kenden het belang van deze wedstrijd. Essche Boys moest de punten in huis houden om boven de degradatiestreep te komen. Bij de thuisploeg maakte Frits Hermes na lang blessureleed weer zijn rentree onder de lat. Meteen vanaf het startsignaal probeerde de thuisploeg druk te zetten om snel op voorsprong te komen. Het eerste kwartier was het team nog zoekende maar nadat de eerste goal gemaakt was ging het snel tot aan de rust. In de 17de minuut veroverde Rudi van Gemert de bal op het middenveld waarna de bal in bezit van Quint den Ouden kwam. Met een steekpass zette hij Marco den Ouden alleen voor de keeper, hij faalde niet en rondde beheerst af. Essche Boys bleef vooruit voetballen en dat resulteerde al snel in de 2-0. In de 22ste minuut bereikte Marco den Ouden met een goede pass Yannic van Gerven. Hij schoof oog in oog met de keeper de bal rustig in de hoek. In de 32ste minuut werd een afgeslagen corner door Rudi van Gemert opgepikt, hij schoof de bal buiten bereik van de keeper in het doel. De Essche honger was nog niet gestild. Na een actie van Marco den Ouden en een prachtige voorzet op maat kopte Yannic van Gerven de 4-0 tegen de touwen. Met deze stand gingen beide teams rusten.

Tongelre had in de eerste helft al 3x gewisseld en na de rust bleef er nog een geblesseerde speler achter in de kleedkamer waardoor ze met 10 man de 2de helft hervatte. Hierdoor leek er gemakzucht in de essche ploeg te sluipen en al snel resulteerde dit in de 4-1 door een miscommunicatie in de verdediging. Door slordig spel van de thuisploeg bleven kansen uit om de voorsprong uit te breiden. De bezoekers bleven wel in een stunt geloven maar werden nauwelijks gevaarlijk door uitstekend verdedigingswerk van essche zijde. In de 60ste minuut was het verzet definitief gebroken doordat de, prima fluitende, scheidsrechter geen andere keus had dan een rode kaart uit te delen aan een Tongelre speler. Het duurde tot de 85ste minuut voor er weer gescoord werd. De ingevallen Tim van Velthoven bereikte met een scherpe pass over de verdediging Jethro van Gerven. Hij controleerde de bal en kon de 5-1 binnen glijden. In de 90ste minuut bepaalde Django van Gerven, met enig fortuin, de eindstand. Na een afgeslagen corner belandde de bal voor zijn linkse voet. Hij drukte af waarna de bal via een been van de tegenstander in de uiterste hoek terecht kwam.

Met wat meer nauwkeurigheid en scherpte had de uitslag hoger kunnen uitvallen. Maar in deze fase van de competitie tellen de punten en die zijn dik verdiend binnen gesleept door de Essche ploeg.
Aanstaande zondag speelt Essche boys thuis tegen Pusphaira, aanvang 14:00 uur.