&

Essche Boys 1 - Taxandria 1

Essche Boys pakt eerste punt van het seizoen tegen koploper

Zoals bekend is Essche Boys de competitie niet goed begonnen en wacht het nog op zijn eerste punten. In de zesde wedstrijd van het seizoen, thuis tegen koploper Taxandria, zal de ploeg dus moeten stunten om van de hatelijke 0 af te komen.Vroeg in de wedstrijd lijkt de stunt al in de maak als Yannic van Gerven een scherp genomen indraaiende vrije trap van broer Jethro in het doel verlengd. Na het Essche doelpunt is het Taxandria dat het spel maakt en loert Essche Boys op de counter.  Het duurt tot de 25ste minuut tot de gelijkmaker valt. De beste speler op het veld, Giel van de Ven, weet een voorzet vanaf links binnen te tikken. Even later weet Essche doelman Guus Doggen een achterstand te voorkomen door een goed afstandschot van de bezoekers te keren.

Na rust is het Essche Boys wat het beste uit de startblokken komt. Een wederom scherp aangesneden vrije trap van de voeten van Jethro van Gerven kan net niet binnen gekopt worden door Rudi van Gemert. Ook Taxandria krijgt enkele goede kopkansen, maar weet evenmin te scoren. Na een uur spelen omspeelt Marco den Ouden zijn directe tegenstander en biedt Quint den Ouden een grote kans binnen het 16-meter gebied. Koelbloedig benut hij dit buitenkansje met een ziedend schot in de verre hoek. Een enkele minuut later wordt het zelfs bijna 3-1, maar het lukt Yannic van Gerven niet om in kansrijke positie de trekker over te halen. In de laatste 25 minuten van de wedstrijd is het Taxandria dat het meest in de aanval is. Dat levert al snel een wonderschone gelijkmaker op van Giel van de Ven. Met de rug naar de goal neemt hij rond de penalty stip de bal aan op de borst waarna hij de bal met een omhaal in de kruising schiet. De verdediging van Essche Boys staat na dit doelpunt nog amper kansen toe en anders is keeper Guus Doggen een sta in de weg voor Taxandria. Hierdoor blijft het 2-2 en kan Essche Boys zijn eerste puntje in de competitie bijschrijven.

A.s. zondag is de volgende wedstrijd om 14.30u in Eindhoven tegen DBS.