&

Essche Boys 1 - SCI 1

Derby tussen Essche Boys en SCI blijft onbeslist

Na een inhaalweekend zonder verplichting voor de Boys werd er zondag 1 november afgetrapt tegen SCI uit Sint-Michielsgestel. Een ploeg waar vorig seizoen tweemaal van werd verloren.Op zoek naar revanche neemt Essche Boys het eerste kwartier het initiatief. Meer dan een vrije trap van de voet van Marco den Ouden, die door SCI via de paal tot corner wordt verwerkt, levert dit niet op. In het vervolg van de wedstrijd is het SCI dat het meeste balbezit heeft, maar eveneens veel moeite heeft om tot kansen te komen. De grootste kans is voor Essche Boys na ruim een half uur spelen. Yannic van Gerven breekt door op links en legt de bal klaar voor spits Luuk van Velthoven die zijn inzet op de lat ziet belanden.

Na rust een zo mogelijk nog rommeliger spelbeeld waarmee de neutrale toeschouwer niet bepaald verwend wordt. Kansen zijn wederom schaars in de tweede helft die wordt gekenmerkt door veel stevige duels op het middenveld. Het sterk spelende Essche centrale duo Django van Gerven en Bart van der Bruggen staat slechts één grote mogelijkheid toe; in de 65ste minuut is het SCI aanvaller Joep van der Meijden die alleen op de uitgelopen keeper Guus Doggen afgaat. Gelukkig voor de thuisploeg verdwijnt zijn inzet ruim voorlangs. In de laatste minuut komt er enigszins onverwacht nog een zeer grote kans voor de thuisploeg, als een lange bal van achteruit verkeerd wordt ingeschat door de SCI-defensie. Dit biedt Luuk van Velthoven de mogelijkheid om alleen op het SCI-doel af te gaan, maar de doelman van SCI plukt de bal van zijn voet waardoor de wedstrijd in een wat bloedeloze 0-0 eindigt.

A.s. zondag is de volgende wedstrijd om 14.30u in Wintelre tegen DEES.