&

DVG 1 - Essche Boys 1

Essche Boys pakt punt na spannende derby tegen DVG

Op het bloedhete sportpark de Rode Bleek vond afgelopen zondag de derby DVG-Essche Boys plaats. Tijd voor revanche voor de Esschenaren aangezien de ontmoeting voor de winterstop verloren ging.
De wedstrijd begon rustig, DVG had het meeste balbezit en Essche Boys probeerde gevaar te stichten uit de counter. Het eerste wapenfeit was voor Essche Boys, een schot in de hoek van Marco den Ouden maar deze werd door keeper Sander van Eeuwijk gestopt. Daarna werd DVG enkele keren gevaarlijk uit een standaard situatie. Een schot van Sander van de Ven leek de bovenhoek in te zeilen maar de goed keepende A-junior Bart Spooren tikte de bal over de lat.

In de 22e minuut kwam Essche Boys op voorsprong. Na een mooie aanval kwam de bal voor de voeten van Django van Gerven. Hij haalde vanaf 25 meter uit en de bal belandde de bal onder de DVG-doelman in de benedenhoek, 0-1. Na de goal bleef Essche Boys geconcentreerd verdedigen en het lukte DVG nauwelijks om kansen te creëren. Juist toen DVG door een aanvallende wissel gevaarlijker leek te worden, was het Essche boys aanvaller Marco den Ouden die aan de linkerkant doorkwam en de bal goed voorgaf op de meegelopen Yannic van Gerven. Helaas voor Essche boys kon hij niet doeltreffend afronden. En zo was de ruststand 0-1.

Na de rust kwam DVG fel uit de kleedkamer en Essche boys werd al vroeg op eigen helft vastgezet. Dit offensief leidde tot veel corners en vrije trappen. Dvg creëerde verschillende kopkansen voor Bart de Windt en de ingevallen Bas van Houtum maar deze werden niet benut. Essche Boys kreeg op de counter ook enkele kansen maar een schot van Marco den Ouden ging over en een mooie kopbal van Yannic van Gerven belandde buiten het bereik van de keeper op de paal. In de 60ste minuut leek DVG op gelijke hoogte te komen toen Bart de windt een bal richting de hoek kopte maar door goed verdedigend werk van Tim Breukhoven en Bart Spooren werd de bal van de lijn gehaald. In de 65ste minuut kreeg Essche Boys de uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. Quint den Ouden mocht vanaf 11 meter aanleggen, nadat er hands was geconstateerd van een DVG speler, maar hij faalde en zo bleef de Essche voorsprong minimaal.

In de 74ste minuut werden de aanvallende intenties van DVG beloond: Een diepe bal van Rik van Ruremonde belandde voor de voeten van Bas van Houtum, de Liempdse spits twijfelde niet en schoot de bal hard achter de Essche keeper. In de resterende 20 minuten bleef DVG aandringen maar tot doelpunten leidde dit niet meer. Na 95 minuten maakte scheidsrechter Hendrix een eind aan de uiterst spannende en sportieve wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal werd het behaalde gelijkspel(1-1), als een overwinning gevierd door de Essche ploeg. Spelers en staf waren op de hoogte van de uitslag van concurrent Vessem en realiseerde zich dat rechtstreekse handhaving bijna een feit is. Met nog 1 wedstrijd te gaan, 3 punten voorsprong en een beter doelsaldo(-14 om -23) zijn de Esschenaren bijna niet meer te achterhalen door concurrent Vessem.  Hoe anders zag het er in de winterstop uit toen Essche Boys stijf onderaan stond met maar 6 punten. Trainer Rob van Griensven en assistent William v Beek kregen op tijd de neuzen dezelfde kant op. Dit heeft, waarschijnlijk, tot een geslaagde inhaalrace in de 2e seizoenshelft geleid.

As Maandag is de laatste competitiewedstrijd voor Essche Boys. Ze nemen het thuis op tegen Unitas. Aanvang 14:30 uur.