&

Acht 1 - Essche Boys 1

Gehavend Essche Boys sluit eerste seizoenshelft in mineur af

Essche Boys verkeert dit hele seizoen al in zwaar weer, waarbij er ook maar geen eind lijkt te komen aan de blessuregolf die de ploeg teistert. Zo was er vandaag in Eindhoven tegen Acht een eerste basisplaats van het seizoen voor Jens Rutten en Bjorn Bekkers. Beiden ploegen beginnen afwachtend aan de wedstrijd en willen de tegenstander het spel laten maken. Veel valt er daarom niet te genieten voor de neutrale toeschouwer. In de eerste helft lukt het om Essche Boys desondanks enkele kansjes bij elkaar te voetballen. Waarvan de grootste een uitbraak met een 3 tegen 2 situatie is, maar dit wordt helaas voor de trouwe meegereisde supporters niet goed uitgespeeld. Zo gaan beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

In de tweede helft heeft Essche Boys zoals wel vaker dit seizoen meer moeite om kansen van de tegenstander te voorkomen. Hoewel aanvankelijk grote kansen uitblijven, wordt de druk op het Essche doel steeds groter en uitbraken van de bezoekers steeds spaarzamer. Na 10 minuten spelen resulteert dit in een 1-0 voorsprong voor de gastheren. Een vrije trap wordt door Melvin vd Groen feilloos binnen gekopt. Enkele minuten later weet Guus Doggen een verdere achterstand te voorkomen door een vrije trap op fraaie wijze te verwerken tot een corner. Essche Boys probeert in het vervolg met man en macht een gelijkmaker te forceren, maar komt duidelijk stootkracht te kort om het de tegenstander moeilijk te maken. In de slotfase komt ook de 2-0 nog op het scorebord. De Essche verdediging heeft moeite de bal uit het eigen strafschopgebied te werken. De afgeslagen bal die uit deze situatie volgt wordt door een Acht aanvaller van dichtbij ingeschoten. In deze slotfase van de wedstrijd vielen overigens A-junioren Rick van Kasteren en Remi Bekkers nog in. De score bleef onveranderd; 2-0.

Als gevolg van deze nederlaag en de resultaten van de concurrenten is Essche Boys de eenzame rode lantaarndrager van de 4de klasse G Zuid I. Na de winterstop volgen direct wedstrijden tegen de directe concurrenten om de strijd tegen degradatie. Te beginnen op 24 januari met een uitwedstrijd tegen Vessem.