&

Essche Boys 1 - Unitas 59 1

Essche Boys maakt binnen 20 minuten korte metten met Unitas

Na de winterstop zat het Essche Boys niet echt mee maar daar kwam afgelopen zondag verandering in. Met maar liefst 3-0 werd er van Unitas gewonnen. Essche Boys begon sterk aan de wedstrijd. In de 2e minuut werd er al een kopbal van Bart vd Bruggen van de lijn gehaald. In de 5e minuut werd het 1-0 voor Essche Boys. Vanaf links gaf Marco den Ouden de bal precies op maat aan Nick Jacobs die vanaf 18 meter de bal hard achter de Eindhovense keeper schoot. Twee minuten later speelde een Unitas-verdediger de bal te kort terug op de keeper.

Robin van Beek pikte de bal op maar werd op de rand van het strafschopgebied door de Unitas-keeper hard onderuit gehaald. Met een lelijke vleeswond moest hij zich laten vervangen. De toegekende strafschop werd door Nick Jacobs benut.En binnen 10 minuten stond er een mooie 2-0 tussenstand op het scorebord. In de 19e minuut gaf Quint den Ouden een mooie pass op de snelle Marco den Ouden en oog in oog met de keeper maakte hij geen fout en bezorgde Essche Boys een 3-0 voorsprong.
In de 2e helft gingen de gasten wel op zoek naar een doelpunt maar werden eigenlijk maar 1 keer echt gevaarlijk. In de 56e minuut kreeg een Unitas-aanvaller op de 5 meterlijn een vrije schietkans maar laatste man Jethro van Gerven kon het schot nog net blokkeren. Verder ging de wedstrijd wel over en weer maar maar ook het vizier van de Essche aanvallers stond in de 2e helft niet echt meer op scherp zodat de stand onveranderd 3-0 bleef.

Zondag 15 maart speelt Essche Boys in Esch tegen Wodan uit Eindhoven, aanvang 14.00 uur.