&

Essche Boys 1 - Pusphaira 1

Essche Boys slaat belangrijke slag.

Met nog 5 wedstrijden te gaan en 8 punten voorsprong op Pusphaira was dit een zeer belangrijke wedstrijd. Essche Boys mocht eigenlijk niet verliezen en tegenstander Pusphaira moest per se winnen. Voor beide partijen stond er dus veel op het spel.

Essche Boys ging het best van start. In de 2e minuut kreeg Essche Boys een vrije trap. Deze werd door Jethro van Gerven zo gevaarlijk voor het Eindhovense doel gebracht dat een Eindhovense verdediger de bal nog maar net over zijn eigen doel kon koppen. In de 3e minuut kreeg Essche Boys een tegenvaller te verwerken toen Colin Jacobs geblesseerd het veld moest verlaten. Rudi van Gemert was zijn vervanger.  Het spel ging wat heen en weer zonder dat 1 ploeg echt gevaarlijk kon worden. In de 25e minuut had aanvoerder Bart v.d. Bruggen de openingstreffer voor zijn voeten liggen maar vanaf 6 meter raakte hij de bal niet goed. Een paar minuten later stuurde Kees Vugs met een prima pass de snelle Marco den Ouden richting het Eindhovense doel maar ook hij kon niet scoren. Vlak hierna moest ook Marco den Ouden zich geblesseerd laten vervangen door Luuk van Velthoven. Op slag van rust werd het bijna 1-0 voor de thuisclub maar de kopbal van Bart v.d. Bruggen belandde op de lat.

Na de pauze golfde het spel heen en weer. Het was niet echt goed, maar wel spannend. Pusphaira had alleen maar baat bij een overwinning dus zij zochten wat meer de aanval maar de Essche verdedigers wisten van geen wijken. Naarmate de tijd vorderde werd het wel duidelijk dat er niet veel gescoord zou worden. Degene die zou scoren zou waarschijnlijk ook wel eens de winnaar kunnen zijn. Rudi van Gemert had in de 70e minuut de openingstreffer op zijn hoofd liggen maar helaas kopte hij de bal over het doel. In de 78e minuut kwamen de gastheren toch op een 1-0 voorsprong. Yannic van Gerven stuurde Robin van Beek met een mooie steekpass richting het Pusphaira doel. Alleen voor de keeper maakte hij geen fout. Eerst werd de keeper omspeeld en daarna schoof hij vanaf 16 meter de bal in het lege Pusphaira-doel. Het laatste deel van de wedstrijd was wel spannend maar meer doelpunten vielen er niet. Na 4 minuten extra tijd maakte de goed leidende scheidsrechter Van de Hammen uit Waalwijk een eind aan deze sportieve wedstrijd.

Zondag 19 april speelt Essche Boys in Moergestel tegen Audacia, aanvang 14.30 uur.