&

Essche Boys 1 - FC Eindhoven 1 (amateurs)

Essche Boys de kansen Eindhoven de punten

Heel veel kansen kreeg Essche Boys en er werd er maar eentje van benut. Eindhoven kreeg veel minder kansen maar benutte er wel 1 meer en won dus, einduitslag 1-2 in het voordeel van Eindhoven.
In de 1e minuut kreeg Eindhoven meteen al een mooie kans maar de bal werd naast het doel geschoten. In de 6e minuut kreeg Yannic van Gerven een goede kans maar ook hij schoot voorlangs het doel. Twee minuten later kopte Kees Vugs naast het doel. In de 16e minuut was Eindhoven weer gevaarlijk maar er werd weer niet gescoord. In de 32e minuut werd het plots 0-1 voor Eindhoven.

Eerst werd de bal op de paal geschoten maar tegen de rebound had de Essche keeper geen verweer. Lang konden de gasten niet genieten van hun voorsprong. Een minuutje later was de stand weer gelijk. Uit een vrije trap van Jethro van Gerven kopte Yannic van Gerven de gelijkmaker binnen. In de 37e minuut kreeg Yannic van Gerven weer een goede kans maar hij schoot weer voorlangs het doel.
Na de pauze kwamen de gasten snel op een 1-2 voorsprong. Achteraf gezien was het hun enige kans maar het bleek wel de winnende treffer te zijn. Slap verdedigen leidde tot een 1-2 achterstand. Met nog een dik half uur op de klok zochten de gastheren aanval en de kansen regen zich aaneen. Een vrije trap van Jethro van Gerven ging met naast het doel. Marco den Ouden stuitte op de Eindhovense keeper. In de 80e minuut schoot Yannic van Gerven de bal via de binnenkant van de paal in de handen van de keeper. Vijf minuten later schoot hij een voorzet van Tim van Velthoven tegen de lat. In de 87e minuut werd Tim van Velthoven binnen het strafschopgebied gevloerd met een penalty als gevolg. Maar ook dit buitenkansje wist Essche Boys niet te benutten. Het schot van Yannic van Gerven werd door de Eindhovense keeper gestopt. Ook in de 4 minuten extra tijd wisten de Esschenaren niet te scoren en de stand bleef dan ook onveranderd 1-2 in het voordeel van Eindhoven.

Zondag 3 mei april speelt Essche Boys in Esch tegen EMK uit Nuenen. De aanvangstijd is door de KNVB op 14.30 uur bepaald.