&

Essche Boys 1 - Acht 1

Essche Boys toont karakter en veerkracht

Het voetbal oogt misschien niet altijd even mooi maar aan inzet en vechtlust heeft Essche Boys geen gebrek. De eerste 3 wedstrijden leidde dit niet tot resultaat maar de laatste 3 wedstrijden zijn er wel 7 punten door de Esschenaren gehaald.

Essche Boys begon goed aan de wedstrijd. In de eerste minuut soleerde Marco den Ouden het strafschopgebied binnen maar zijn voorzet werd door de Achtse keeper onschadelijk gemaakt. Essche Boys was gewaarschuwd voor de kopsterke spits van Acht maar in de 9e minuut kopte hij toch de 0-1 op het scorebord. Na een kwartier spelen kwam Essche Boys op gelijke hoogte. Een vrije trap van Jethro van Gerven werd door Nick Jacobs achter de keeper van de gasten gekopt. Vijf minuten later werd het bijna 2-1 voor Essche Boys maar de lob van Marco den Ouden ging net over het doel van Acht. De gasten hadden het beste van het spel en een paar minuten voor de rust kwamen ze dan ook op een 1-2 voorsprong. Keeper Frits Hermes kon een hard ingeschoten vrije trap wel blokkeren maar tegen de rebound was hij kansloos. De ruststand was dan ook 1-2.

In de 50e minuut werd het bijna 1-3 maar keeper Frits Hermes kon de bal nog net over het doel tikken. In de 55e minuut werd het 2-2. Vanaf ruim 33 meter schoot Jethro van Gerven de gelijkmaker binnen. Essche Boys rook dat er meer inzat en ging op zoek naar nog een doelpunt en 6 minuten later kwam die dan ook. Een overtreding op Marco den Ouden werd door de scheidsrechter met een penalty bestraft en deze werd door Nick Jacobs feilloos binnengetrapt. In de 68e minuut leek de wedstrijd beslist. Met een prima actie op het middenveld veroverde Quint den Ouden de bal. Hij stuurde meteen Marco den Ouden richting het doel van Acht. Met een simpele voetbeweging tikte deze de bal langs de keeper en tergend langzaam rolde deze het doel in en de 4-2 voorsprong was een feit. Acht zocht volop de aanval en Essche Boys moest steeds verder terug. Vanaf de 77e minuut moest Essche Boys met 10 man verder toen Kees Vugs zijn 2e gele kaart kreeg. Maar zoals al eerder gememoreerd ontbreekt het bij Essche Boys nooit aan inzet en vechtlust en dat was vandaag niet anders. Een paar keer was het zeer gevaarlijk voor het Essche doel maar telkens zat er op tijd een Essche verdediger tussen om verdere doelpunten te voorkomen. Na 4 minuten extra speeltijd maakte de ervaren goedleidende scheidsrechter Kezer een eind aan deze wedstrijd. Na deze 2e opeenvolgende overwinning staat Essche Boys op de 10e plaats van de ranglijst.