&

vv DVG 1 - Ravestein 1

DVG wint ook de laatste thuiswedstrijd.

DVG heeft zondag 26 mei in de laatste thuiswedstrijd, tegen het reeds gedegradeerde team uit Ravenstein, ook gewonnen. De thuis balans voor DVG komt daarmee op 12 overwinningen uit 13 wedstrijden. Het beste resultaat van de hele poule. Gezegd moet worden fat het gisteren niet de beste wedstrijd was maar de overwinning was zeker verdiend.

De eerste kansen kwamen zo rond de 10e minuut. Rik van Ruremonde zette Bas van Houtum vrij voor de keeper maart zijn inzet werd met de benen gestopt. Kort daarna overkwam Sander van de Ven hetzelfde en bij eenĀ  hoekschop kopte Jurge van der Velden net naast het doel. Een doelpunt kon niet lang meer uitblijven. Twan van den Broek was de initiator van het eerste doelpunt. Hij slalomde door de defensie tot op de achterlijn en trok de bal perfect terug op de ingelopen Luuk van de Ven. Op zijn schot was de Ravensteinse keeper machteloos: 1-0. Het meest curieuze moment kwam van Sander van de Ven. Staande op de doellijn ging de bal via zijn voet, knie en lichaam tot op de lat waar hij ook nog een paar rondjes draaide en vervolgens over ging. De Ravensteinse keeper voorkwam een grotere achterstand en een 2e doelpunt zou ook al de beslissing geweest zijn. Ravenstein probeerde van alles maar gevaarlijk was het allemaal niet. Vanuit een corner van DVG werd er wel snel gecounterd door de uitploeg maar de schoten waren niet doelgericht. Vlak voor rust scoorde Twan van den Broek maar die werd vanwege buitenspel geannuleerd.

Na rust hetzelfde spelbeeld. DVG kreeg veel mogelijkheden en kansen om de score uit te breiden maar het was niet scherp genoeg om een grotere uitslag op het bord te zetten. Twan van den Broek was het dichtste bij een doelpunt maar zijn bal ging via de binnenkant van de paal naar de andere kant en ging rakelings kort voordoor. Raymon Strik had, in de Liempdse goal, niet veel werk te verzetten. De meeste schoten waren niet op doel en als dat als eens gebeurde waren die redelijk makkelijk te pareren. Kort voor tijd beloonde de ijverige van den Broek zichzelf, en het team, met een doelpunt. Dit was alleen van statische waarde.

DVG is nu de hoogst geplaatste ploeg voor de nacompetitie en speelt op zondag 10 juni in de 2e ronde uit, tegen Maliskamp.

DVG-2 sloot het seizoen af met een grote overwinning op TOP-4. Het werd een mooie 7-2 overwinning in een wedstrijd zonder belangen.