&

Nijnsel 1 - vv DVG 1

DVG verliest nipt in Nijnsel

De eerste wedstrijd van een reeks tegen de hoger geklasseerde teams ging verloren. Na een enerverende wedstrijd werd het zondag 10 februari 3-2 voor de thuisploeg Nijnsel. De toeschouwers trotseerde een waterig koude wind met een lichte miezer regen.

DVG begon goed aan de wedstrijd en kon regelmatig over de flanken tot een opbouw komen, zonder daar kansjes uit te behalen. Na zo’n 10-15 minuten waren die er wel maar voor de thuisploeg die langzaam het heft over begon te nemen. De schoten die Nijnsel produceerde gingen over of werden via een verdedigend been tot hoekschop verwerkt. Dit gold overigens ook voor de pogingen van DVG.
Een van die hoekschoppen voor Nijnsel was de aanleiding voor het eerste doelpunt. De hoge bal kwam bij de 2e paal ongelukkig op de arm van Teun Welvaarts, die daar niets aan kon doen, maar de scheidsrechter vond het een strafschop. Langde de lijn werd er gezegd dat er door DVG niet geprotesteerd werd, en dus een terechte beslissing, maar dat was zeker wel het geval. De 11m kwam er toch en DVG doelman Raymon Strik werd de verkeerde hoek ingestuurd: 1-0. Kort daarna was het bijna al weer gelijk door een slim balletje van Ruud Pijnenburg op Luuk van de Ven. Hij probeerde het in de korte hoek maar daar had de keeper op gerekend. Net voor de rust moest Raymond nog een keer optreden bij een afstandsschot. Daar bleef het voor de rust bij.

Het venijn en kantelpunt kwam in de 2e helft zo rond de 60e minuut. Allereerst was het Nijnsel dat bijna de 2-0 maakte maar de bal ging via de paal naast het doel. In de opvolgende aanval scoorde DVG de gelijkmaker. Een mooie steekbal op Teun Welvaarts die met een schot in de lange hoek de Nijnselse keeper verraste: 1-1. Dit was in de 56e minuut. 4 minuten later was het alweer 2-1. Een serie van hoekschoppen, genomen aan beide kanten van het veld, zorgde voor gevaar. De Liempdse verdediging zag er bij 1 ervan niet goed uit en de aanvaller van Nijnsel kopte, vrijwel ongehinderd, een nieuwe voorsprong voor de thuisploeg op het bord. En het werd nog erger voor DVG. Een goed genomen vrijetrap kon, opnieuw, vrij worden ingekopt. Twee standaard situaties die verdedigend niet goed werden opgelost en dus stond DVG met 2 doelpunten achter. Alle doelpunten in een tijdsbestek van zo’n 15 minuten. Toch toonde DVG veerkracht en kreeg een overwicht op het veld. Kansjes kwamen er om de achterstand te verkleinen. Wie anders dan Bas van Houtum ligt altijd op de loer om kleine mogelijkheden om te zetten in doelpunten. Een flauw voorzetje van Luuk van de Ven kwam op het hoofd van Bas die achterwaarts het boogballetje subtiel verlengde en de Nijnselse keeper versloeg: 3-2. Er was nog voldoende tijd om er meer uit te halen. Voetballend was het nu even wat minder en met veelal lange ballen probeerde DVG een gelijkspel eruit te halen. Ook Nijnsel hanteerde dit wapen en met de wind mee ging de bal soms van keeper tot keeper. Echte kansen kwamen er niet meer en dus verloor DVG met 3-2. Hierdoor is de aansluiting met de kop van de ranglijst een beetje verloren en staat DVG nu op de 4e plaats.

Volgende week speelt DVG, thuis, tegen de virtuele koploper Avesteyn.

DVG-2 speelde thuis tegen ERP-3. Na een prachtig afstandsschot van ERP (0-1) maakte DVG in de 2e helft de gelijkmaker. Gezien het spelbeeld was een overwinning terecht maar het bleef bij die ene goal voor elk team.