&

vv DVG 1 - RKSV Boxtel 1

vv DVG wint de return tegen RKSV Boxtel

In de return wedstrijd heeft DVG zondag 31 maart gewonnen van Boxtel. Het werd 2-0. Van de bovenste 4 ploegen speelde zowel Avesteyn als ook Nulandia gelijk. Door de winst van Nijnsel is de voorsprong van Avesteyn weer met 2 punten verminderd.

DVG had duidelijk geleerd van de vorige ontmoeting, het speelde energieker en had in de openingsfase al meteen een paar goede kansen. Een rush van Bart de Windt over de linker kant eindigde met een goede voorzet. Luuk van de Ven raakte de bal niet goed waardoor de keeper redelijk eenvoudig kon oprapen. In de 4e minuut was er een penalty situatie waarbij de scheidsrechter aangaf dat de bal werd geraakt in plaats van de voeten. Na zo’n 20 minuten kwam DVG op voorsprong. De bal ketste op het middenveld tegen een been en sprong helemaal naar de rechter zijkant. Peter Versantvoort pikte deze op en begon ook aan een rush. Zijn voorzet werd bij de eerste paal door Bas van Houtum mooi binnen getikt: 1-0. De voorsprong was dik verdiend, de Boxtelse ploeg kreeg tot nu toe nauwelijks kansen. Na een halfuur kreeg Boxtel een schietkans maar die werd door de Liempdse verdediging goed geblokt. Dit gaf onze buren een beetje meer zelfvertrouwen en Boxtel werd iets aanvallender. 5 minuten voor de rust werd de voorsprong verdubbeld. Vanuit een corner kwam de bal bij Bas Smulders maar zijn schot kwam niet door de mêlée van spelers voor het doel en kwam bij Bas terug. Opnieuw een schot en toen viel de bal plotseling voor de voeten van Sander van de Ven die alert reageerde: 2-0. Kort voor rust was er een grote kans voor Boxtel. Na een vrije trap werd de bal ingekopt en die ging via de buitenkant van de paal langs het doel van Raymon Strik.

Na rust probeerde DVG de score op 3 te brengen om daarmee de wedstrijd definitief op slot te gooien. Er waren een paar goede kansen maar of werden de schoten geblokt of een gemakkelijke prooi voor de Boxtelse doelman. Het 3e doelpunt bleef uit en DVG ging over op de automatische piloot. Het baltempo ging omlaag en er werd een beetje rondgespeeld. Boxtel kreeg geen echte kansen om de aansluiting te scoren. Behalve een schot en een kopbal viel er nauwelijks iets te noteren. Kort voor tijd viel er ook nog een rode kaart aan Boxtelse zijde. Gezien het wedstrijd beeld was dit niet nodig geweest. Deze wedstrijd was er eentje uit de 2e periode en die is nu gewonnen door Nijnsel. Volgende week speelt DVG uit tegen Vorstenbosch.

DVG-2 speelde al vroeg in de ochtend hun uitwedstrijd tegen Sparta 25 uit Beek en Donk. Het werd een gelijkspel: 1-1