&

DVG 1 - Avanti`31 1

DVG verliest bekerduel van Avanti 31

In de laatste bekerwedstrijd heeft DVG verloren van 3e klasser Avanti: 0-2.
Voor DVG was een vervolg in de beker alleen theoretisch nog mogelijk door een ruime overwinning op Avanti, zover kwam het dus niet.

Avanti was in de begin fase ook de bovenliggende partij en al in de eerste minuut werd het doel van Ronald Martens onder vuur genomen. Optreden was nog niet nodig omdat de bal over ging. Het duurde even voordat DVG gevaar kon stichten maar dit was meteen ook de grootste kans voor de rust. Bas Smulders plaatste een strakke voorzet op de volledig vrij staande Aron van Dooren, zijn schot werd echter door de keeper tot hoekschop verwerkt. Avanti was kennelijk geschrokken van deze kans want DVG werd verder op eigen helft terug gedrongen. Een kopbal belande op de paal en een strakke voorzet werd door Teun Welvaarts van de doellijn gehaald. Het leek een 0-0 ruststand te worden maar Avanti scoorde alsnog. DVG was in de aanval en wilde de bal in de ploeg houden door deze rond te spelen maar in de verdediging werd een kopduel verloren en ontstond er een 1 op 1 situatie met doelman Ronald Martens die kansloos was in dit duel: 0-1

Meteen na rust moest Ronald opnieuw handelend optreden om een grotere achterstand te voorkomen. DVG kreeg meer kansen en Bas Smulders werd, vanwege buitenspel, terug gefloten. De mooiste aanval van DVG werd in de 61e minuut opgezet. Via een goed lopende combinatie werd de bal door Bas van Houtum met de borst panklaar gelegd voor die andere Bas maar zijn schot was recht op de keeper. Dit had de gelijkmaker al moeten zijn. Niet veel later werd Twan van den Broek op avontuur gestuurd en zijn solo werd op brute wijze, van achteren, door een verdediger van Avanti onderbroken. Wel of niet binnen de 16meter dus vrije trap of penalty dacht iedereen, behalve de scheidsrechter die door liet spelen en vervolgens nog 2 gele kaarten voor commentaar uitdeelde. Ook Avanti had inmiddels een prent gekregen omdat een speler aan de zijlijn was verzorgd zonder toestemming van de scheidsrechter. Zonder veel uitgespeelde kansen kabbelde de wedstrijd naar het einde, DVG speelde een betere tweede helft maar scoorde niet. Avanti maakte kort voor tijd nog een 2e doelpunt en bekert dus verder. Uitslag 0-2.

Volgende week zondag speelt DVG de eerste thuiswedstrijd van de competitie en treft dan Nijnsel, aanvang 14:30.

DVG-2 had een beker vervolg in eigen hand en bij een overwinning op de laatste in de poule was dit een feit. Misschien dat dit verlammend werkte want er werd iet best gespeeld en slordig met de kansen omgesprongen. Nooit Gedacht liep uit naar een 0-3 voorsprong voordat DVG iets terug kon doen. De overwinning was toen al la