&

DVG JO19-1 - Top JO19-2

DVG JO19-1 eerste overwinning tegen TOP JO19-2

Zaterdag 11 november hebben we weer een thuiswedstrijd en we zijn erop gebrand om met een goed resultaat het veld te verlaten na het laatste fluitsignaal. Afgelopen week had niet iedereen 2 keer kunnen trainen door ziekte of andere omstandigheden. Jammer, maar dan vandaag maar een tandje bijzetten.

Bas is nog steeds wat ziek, dus zal niet meedoen. Sjors sluit later aan en begint op de bank. Luuk en Teun de Jong ook. TOP Oss mag aftrappen en we gaan er fel tegenaan en bevinden ons veel op hun helft. TOP is weer een ploeg van de lange ballen en ze kunnen een keer doorkomen. Het eindigt in een corner, die Jos makkelijk kan afvangen. Daarna lopen ze 2 keer in onze buitenspelval. Dan vallen wij aan. Rik speelt Hugo aan en via Stijn zet Hugo door naar de goal en wordt in de 16 onderuit gehaald. Rik mag deze penalty nemen en maakt het goed af. Zo staan we in de 5e minuut met 1-0 voor. Lekkerrrrr!  Na de aftrap zet TOP door, maar Koen kan de aanval pareren. Michael, die vandaag op rechts begonnen is, wordt aangespeeld door Stijn en spurt richting 16, maar ook TOP heeft verdedigers! De volgende DVG-aanval loopt via Jorn en weer Michael en zijn voorzet op Hugo resulteert in een corner. Ook hun keeper is alert en na zijn uittrap steekt TOP weer door het midden. Maar onze verdedigers Teun W. en Sander staan hun mannetje en ook Stijn gooit alles in de strijd om de bal te veroveren. Aan inzet ligt het niet vandaag.

In deze fase krijgen beide teams wat kansen vanuit vrije trappen, maar de ballen gaan naast of over. Een prachtige aanval wordt opgebouwd door het midden via Stijn en een leep tikje door Juul terug op Stijn, maar verzandt in de 16. Juul speelt een geweldige wedstrijd tot nu toe en wordt door de bank nu al als man of THE match gebombardeerd. Wat aanvalletjes van TOP worden goed gestoord door Jorn en Koen. De corners die TOP hierna krijgt worden goed weggewerkt door Sander en Rik. Ook Paul staat zijn mannetje vandaag. Hij lijkt soms overal tussen te zitten. TOP probeert een aanval te forceren met een hele hoge bal door het midden, maar onze aanvoerder Teun kan hem makkelijk aannemen en kan een pass op Juul geven, die doortikt naar Hugo. Stijn is er overheen gegaan, krijgt de bal en schiet lekker in. Zo staat het al 2-0 voor ons. Maar TOP laat zich niet zomaar kisten en na balverlies op het middenveld kan de snelle spits door en staat het in minuut 32 helaas 2-1. Een TOP-speler loopt tegen een gele kaart op na een charge op Stijn. De vrije trap wordt genomen en Juul ontvangt en gaat door, maar stuit op een verdediger. TOP ruikt kansen, maar Sander, Koen en Paul voorkomen veel en we hebben altijd Teun als laatste man! Paul loopt bij een van zijn acties nog wel tegen een gele kaart aan! Maar ook wij laten nog wat mooie aanvallen zien. Een grote kans is er voor Stijn, die ver door het midden komt en de bal nog afspeelt. Hij had het beter zelf af kunnen maken, want een verdediger zit er nu tussen. Net voor rust kan TOP toch nog over rechts doorzetten en uit de voorzet kan de vrijgelopen spits de gelijkmaker scoren. Balen, want zo gaan we met 2-2 op het scorebord de rust in.

Na de rust starten we met hetzelfde team en gaan er weer fris tegenaan. Hugo is gelijk 2 keer gevaarlijk en na een mooie opbouw kan Rik ook goed voorzetten, maar de bal bereikt Hugo net niet. TOP probeert het met een schot op afstand! Maar dat gaat ver naast. Ook via Jorn wordt Hugo gevonden, maar de verdedigers houden vooral hem erg in de smiezen. De aanvoerder van TOP pakt hem dan ook even hard aan en dat levert hem een gele kaart op. Teun neemt heel slim de vrije trap snel en de lange bal komt weer bij Hugo en die kan hem mooi intikken. Zo staan we weer voor! 3-2. TOP gaat wisselen en de speler die inkomt doet de bank denken aan een bekende internationale speler. De naam Pogba valt, maar volgens Bas is het de Engelse speler Tammy Abraham. In ieder geval oogt hij gevaarlijk. Bij ons wisselt Juul voor Sjors. Koen mag een bal ingooien, maar wordt afgefloten. Foute ingooi. Maar even oefenen bij de training, meldt Mark. Dan weer een dijk van een kans voor DVG. Een spectaculair uitziende aanval. Hugo kan bijna vrij op goal schieten, maar schiet op de keeper, die wegtikt. In de rebound komt de bal bij Jorn, maar die schiet naast. De volgende aanval kan Paul ook een schot lossen, maar ook deze gaat naast.  "Pogba" wordt aangespeeld met een lange bal, maar loopt buitenspel. Ook Sten ziet het scherp vandaag.Teun de Jong komt er na een "geweldige" warming up in voor Sander. ( warmlopen is niet zo Teun zijn ding!). Er volgen een paar plaagstootjes heen en weer. Michael en Hugo wisselen van positie. Sjors krijgt een lange bal, maar start te snel en wordt afgevlagd. Dan wel Michael via een steekpassje terugspelen op de achterhoede, maar hij komt in de voeten van een TOP-speler die doorsteekt naar de goal en het zo weer gelijk maakt, 3-3. Balen, vooral voor onze Michael.

Koen wordt gewisseld en Luuk komt erin. Hij gaat als rechtsbuiten spelen en Sjors wordt rechtsback. Een spannende aanval volgt. Hugo kan weer door over links, maar verzuimt het zelf af te maken. Te sociaal soms. Die jongen.De aanvoerder van TOP doet even later hetzelfde en zo blijft het een superspannende wedstrijd. Michael kan met een snelle bal Hugo aanspelen, die de keeper, ver uit zijn goal ziet komen. Hij stift de bal over de keeper heen en jawel, hij rolt erin! Duurt even voordat iedereen dit beseft, maar we staan weer voor! Het is de 82e minuut en de laatste minuten tikken traag weg. Aan de kant is de spanning voelbaar. Het spel gaat echt op en neer in deze fase, met kleine kansjes over en weer.

Maar gelukkig kan ToOP Oss geen echte vuist meer maken en klinkt het laatste fluitsignaal. Wat een opluchting. Deze overwinning smaakt naar meer!