&

Schijndel 1 - DVG 1

DVG verliest 1e bekerwedstrijd in en tegen Schijndel

De eerste officiële wedstrijd van het seizoen, de bekerwedstrijd uit tegen Schijndel, werd voorafgegaan door een minuut stilte. Oud voorzitter Willy van Zuijlen overleed afgelopen zaterdag plotseling na een kort ziekbed.

DVG speelde in de openingsfase nog wat onwennig en was zoekende naar de juiste combinaties. Door een achillespeesblessure is aanvoerder Martijn Caarls  geblesseerd en moet zijn positie overgenomen worden. In de 4e minuut was er een mooie diepe bal van Daan Voets maar dit leverde niet meer op dan een hoekschop. Schijndel was over het algemeen meer in balbezit zonder echte grote kansen te scheppen. Doordat DVG ook, te vaak, de tweede bal niet bij een medespeler kon afleveren werd de wedstrijd grotendeels op de DVG helft gespeeld. Kort voor de rust moest de lat redding brengen om een achterstand te voorkomen.
Het spelbeeld na rust was niet wezenlijk anders maar er komt altijd een kans om te scoren. Dit was in de 64e minuut toen Bas van Houtum vrij voor de keeper kwam te staan maar hij schoot te gehaast en ook naast het doel. Schijndel kon het veldoverwicht ook niet uitdrukken in grote kansen en het leek dus een puntendeling te worden. Een van de laatste voorzetten kwam echter opeens wel goed bij een Schijndelse aanvaller terecht die van dichtbij binnenkopte. 1-0.
Komende zondag speelt DVG thuis tegen Boskant de 2e bekerwedstrijd.

DVG2 speelde ook voor de beker en een 0-2 achterstand werd weggewerkt: 2-2
De DVG dames verloren met 3-1 van Estria.