&

Nieuw Woensel 1 - DVG 1

DVG wint bij Nieuw Woensel.

Donderdag 26 april speelde DVG bij Nieuw Woensel een inhaalwedstrijd. Nieuw Woensel, dat de laatste plaats bezet moest met ruime cijfers de meerdere erkennen en verloor met 2-6.
De gasten kregen al na 4 minuten een niet te missen kans maar, zoals vaak bij de ploegen in de onderste regionen, lukte het toch om de bal over het Liempdse doel te krijgen.

DVG kwam kort daarna op een 0-1 voorsprong. Sander van de Ven had zelf kunnen scoren maar kwam niet goed uit met zijn passen en via de keeper kwam de bal bij Bas van Houtum die eenvoudig kon binnen schuiven. Nieuw Woensel bleef de aanval zoeken en meestal via een lange bal was dit ook gevaarlijk. Zeker op het slechte en hobbelige veld was terug spelen op de keeper gevaarlijk, de bal stuiterde alle kanten op. Een lange strakke bal vanuit de verdediging van Nieuwe Woensel werd door 2 Liempdse verdedigers doorgelaten met de bedoeling dat Sten Traa deze eenvoudig kon oprapen maar een van de aanvallers van Woensel had dit doorzien en kwam ertussen. Deze kans werd nu wel benut en dus stond het weer gelijk: 1-1. Halfweg de eerste helft mocht DVG een 3-tal hoekschoppen nemen en bij de laatste kwam de bal mooi op de wreef van Twan van den Broek maar zijn schot ging naast het doel. Een paar minuten later werd de bal achterin bij Nieuw Woensel rondgespeeld en ging Twan van den Broek op jacht naar de bal. Met een blok tackel veroverde hij de bal en kon afleggen op Bas van Houtum die zijn  2e treffer mocht bijschrijven: 1-2. Voor rust zou er nog twee gescoord worden. Een ingooi van DVG werd door Nieuw Woensel volkomen verkeerd beoordeeld, de bal stuiterde vlak voor de keeper hoog op en met een simpel kopballetje kon Bart de Windt scoren. Toen een strakke voorzet vanaf de linkerkant door een verdediger van Woensel achter de eigen keeper werd geschoten was de ruststand bereikt: 1-4.

De toeschouwers konden in de rust speculeren over de eindstand omdat wel duidelijk was dat DVG zou gaan winnen. Toch ging dit niet zonder slag of stoot. Nieuw Woensel drukte DVG steeds verder naar achter. DVG liet dit ook zelf toe en riep min om meer de problemen over zich af. Met een diagonale schuiver werd het 2-4.  Kort daarna moest Sten Traa gestrekt naar de hoek om de aansluiting te voorkomen. De hoekschop leverde niets op. Deze kansen waren het signaal om verder naar voren te gaan spelen. Een kwartiertje na rust werd door de uitstekend leidende scheidsrechter een vrije trap toegekend aan DVG. Op zo’n 25 meter afstand en een beetje schuin voor het doel. Ideaal voor onze specialist van dit soort klusjes. Met een grote stuit, net voor de keeper, was deze kansloos. Peter Versantvoort scoorde de 2-5. Hiermee was het verzet van de rode lantaarn drager gebroken.  De mooiste van de avond kwam van de voeten van Aaron van Dooren. Randje 16 met rechts geschoten en prachtig in de kruising: 2-6. De rest was een formaliteit en een zaak van alles heel houden en geen gekke dingen doen. Door deze overwinning stijgt DVG naar de 9e plek op de ranglijst.

Zondag 29 april speelt DVG, thuis tegen Braakhuizen. Een ploeg die we nog niet hebben ontmoet in deze competitie. Braakhuizen staat keurig 3e en doet nog mee voor een plaats in de nacompetitie voor promotie.