&

Hilvaria 1 - DVG 1

Gehavend DVG 1 verliest uit van Hilvaria 1

Iedereen binnen DVG had het graag anders gezien maar, DVG was in Hilvarenbeek niet in staat om de nieuwe competitie in de 3e klasse goed te beginnen. Er waren teveel basis spelers afwezig en ook in de eerste helft moest er gedwongen gewisseld worden. Hard werken is dan het devies en dat werd er ook gedaan.

Hilvaria, geleid door oud DVG trainer Henri van de Braak, was in de openingsfase sterker en drong DVG terug op de eigen helft. De eerste kans was na goed 13 minuten spelen. DVG kon in die fase verdedigend overeind blijven maar had moeite om de bal op het middenveld vast te houden en vandaar uit naar voren te spelen. Hierdoor bleef Hilvaria aandringen en een doelpunt kon ook niet uitblijven. Een diagonaal schot was onhoudbaar voor de verder goed keepende Rens van den Akker. Na een halfuurtje werd het bijna 2-0. Na een aanval van DVG werd er effectief en snel gecounterd maar de bal kwam op de lat. Voor rust viel dit 2e doelpunt alsnog. Een voorzet vanaf rechts werd attent binnen geschoten. Voor rust werd de wedstrijd bijna al beslist, een mooie volley werd hard ingeschoten maar de lat bracht opnieuw redding. Ruststand dus 2-0.

Na de rust voetbalde DVG iets meer naar voren en met 2 spitsen. Hilvaria was minder geconcentreerd en werd het spelbeeld evenwichtiger. Toch was DVG niet in staat om echte kansen te creƫren en ook via de paar hoekschoppen kon er geen gevaar gesticht worden. Toen in de 72e een makkelijk gegeven penalty door Hilvaria hoog werd ingeschoten was de wedstrijd beslist. Vlak voor tijd werd het nog 4-0 maar die treffer was alleen voor de statistieken belangrijk. Volgende week speelt DVG thuis tegen BES (Borkel en Schaft) dat vandaag ook verloor.

DVG 2 startte de competitie met een uit overwinning bij Mulo. Na een 2-4 voorsprong werd het nog 3-4 maar daar bleef het bij.