&

DVG 1 - Nieuw Woensel 1

Pijnlijk verlies van DVG op nieuw Woensel

DVG leed zondag 29 oktober op eigen veld een pijnlijk verlies tegen Nieuw Woensel. Een team dat tot voor de wedstrijd van gisteren nog puntloos onderaan stond. Onderschatting? Er waren kansen genoeg maar de doelpunten wilde gewoonweg niet vallen.

Al in de 8e minuut was er een riante kans op de openingstreffer. Wilco Voets kwam 1 op 1 voor de keeper die met zijn linker been de bal tot hoekschop verwerkte. Dit zou niet zijn laatste cruciale redding blijken te zijn. Na een kwartiertje was het Nieuw Woensel die de eerste kans verprutste. Een foutje in de verdediging van DVG bracht de rechter spits van Nieuw Woensel in kansrijke positie maar hij treuzelde te lang. Kort daarna viel het eerste doelpunt. Een buitenspel situatie werd (en dit was al 2 keer eerder gebeurt binnen een halfuur voetballen!) door de scheidsrechter genegeerd waardoor de Nieuw Woensel aanvaller 1 op 1 tegenover Rens van den Akker kwam te staan.

Hij redde in eerste instantie maar door een kluts bal ging die alsnog in het Liempdse doel: 0-1. DVG trok verder ten aanval en een paar goede kansen werden helaas niet benut. Een vrije trap van Wilco Voets werd vakkundig uit de onderhoek getikt en de corner ging via Sander van de Ven over het doel. De opgekomen Jeroen Caarls had een prachtige kopbal maar opnieuw was het de doelman van Nieuw Woensel ( net terug na een schorsing) die met zijn vingertoppen de bal tegen de lat tikte. In de rebound werd Jeroen omver gelopen zodat hij niet opnieuw kon koppen. Dit was een sterke fase van DVG met meerdere goede kansen. Een schot van Wilco Voets, na een hakballetje van Bart de Windt, ging over. De beste kans was echter voor Sander van de Ven.  Een hoge bal werd door de keeper los gelaten en van dichtbij schoot Sander de bal op de buitenkant van de paal. Ondertussen werd bij een uitbraak van Nieuw Woensel ook Rens getest die via zijn vuisten slechts een hoekschop weggaf. Ruststand 0-1 en nog een helft om de opgelopen schade weg te werken.

Dit zou echter geheel anders verlopen. In de 51 minuut werd een bal vanuit de verdediging van Nieuw Woensel naar voren gerost en kon de spits via via voor de 0-2 zorgen. Dit gaf het puntloze Nieuw Woensel vleugels en toen ook nog de 0-3 viel was het lot van DVG eigenlijk al beslecht. Het had nog spannend kunnen worden als een schot van de ingevallen Tarn van de Wiel niet door de keeper was gestopt. Dit was in de 66e minuut. Een hoekschop van DVG was de inleiding van het 4e doelpunt voor Nieuw Woensel. Een snelle uitbraak werd vakkundig afgewerkt. De fut was eruit bij de spelers van DVG en ook de 5e moest nog geïncasseerd worden. Typerend voor de wedstrijd was een situatie met Bas van Houtum, hij kapte de keeper van Nieuw Woensel vakkundig uit maar zijn schot belandde op de paal. Wel veel kansen voor DVG maar geen doelpunten. Niet veel later was het Bas die de eindstand op het bord zette 1-5, veel reden tot juichen was er echter niet. Werk aan de winkel voor de technische staf om deze reeks van verlies wedstrijden om te draaien. Volgende week speelt DVG de uitwedstrijd tegen Dommelen dat na een goede start ook wat is teruggevallen tot in een brede middenmoot.

DVG 2 speelde uitstekend en won met ruime cijfers van Mariahout 2 : 5-0

Ook de DVG dames gingen met de 3 punten in de tas naar huis, uit bij FC  de Rakt werd het 1-3, Sanne Schalkx was Woman of the Match