&

DVG 1 - Hapert 1

Zuur verlies DVG thuis tegen Hapert

In de thuiswedstrijd zondag 25 maart tegen Hapert leed DVG een zuur verlies. Zuur omdat minimaal een gelijkspel te rechtvaardigen was en omdat persoonlijke fouten hieraan ten grondslag lagen. In een enerverende wedstrijd werd het uiteindelijk 2-3.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Wilco Voets een goede mogelijkheid om de score te openen. Een verdediger van Hapert gleed uit en Wilco speelde vervolgens de bal te ver vooruit en ook naar de zijkant. Zijn voorzet kon door de keeper makkelijk onschadelijk worden gemaakt. Hapert antwoorde met een schot dat door DVG goalie Sten Traa onschadelijk werd gemaakt. Kansen en mogelijkheden waren er over en weer. Een schot van Bas van Houtum was recht op de keeper. In de 18e minuut was er serie van goede aanvallen van DVG. Hierbij werd de bal door de verdediging in de 16m geklemd zodat verder spelen onmogelijk was maar de goed leidende scheidsrechter zag hier niets in. Ook een vermeende handsbal was geen reden tot een strafschop. In de 27e minuut werd de 0-1 op het score bord gezet. Een ingooi van Hapert op de helft van DVG was de aanleiding. De bal werd meteen voor het doel gegooid en de aanvaller van Hapert kon er wel/niet bij met zijn hoofd. De bal verdween echter in het doel: 0-1. Lang kon Hapert niet genieten van deze voorsprong. Een min of meer mislukt schot van Bart de Windt werd een assist op Luuk van de Ven. Hij was attent mee gelopen en kon het schot de juiste richting geven: 1-1. Balverlies op het middenveld van DVG was gevaarlijk maar de diepe bal werd over het doel geschoten. Kort voor rust was er een overtreding net buiten het strafschop gebied van DVG. Het schot leek onschuldig maar door de stuit kon Sten een doelpunt toch niet voorkomen: 1-2. Geien het spelbeeld was er geen duidelijke bovenliggende partij. Kortom volop kansen voor de 2e helft.

Na 10 minuten spelen werd een hoekschop, genomen door Wilco Voets, snoeihard ingekopt door de volledig vrij staande Bart de Windt: 2-2. Nadien ontspon zich een gevecht om de winstpunten zonder dat er uitgespeelde kansen te noteren vielen. In de 68e minuut was er een moeilijke terugspeelbal op de Liemdpse keeper die echter meteen onder controle werd gebracht. Misschien was er hierover wat opluchting maar vervolgens werd er te lang getreuzeld om de bal uit te verdedigen. De bal werd geblokt door de aanvaller van Hapert en deze kreeg net een goed effect mee om in het doel te doen belanden. Hierdoor kwam Hapert opnieuw op voorsprong: 2-3. In de resterende tijd probeerde DVG opnieuw op gelijke hoogte te komen maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Ook de ingebrachte versterkingen deden hun uiterste best om de verdiende gelijkmaker op het score bord te zetten. Helaas voor de DVG’ers kwam het niet zover en werd er dus zuur verloren. Einduitslag 2-3.
Veel tijd om te treuren is er niet omdat komende donderdag de moeilijke uitwedstrijd tegen Spoordonkse Boy’s op het programma staat. Deze begint om 19:30.

Ook de DVG dames konden een overwinning bijschrijven. Uit tegen Volkel scoorde Seline van der Vleuten de enige 2 doelpunten: 0-2. Woman of the match was echter Gabi van der Steen.