&

vv DVG 1 - Acht 1

DVG degradeert naar 4e klasse

Na één seizoen in de 3e klasse speelt DVG komend seizoen weer een niveau lager. Het verloor de eerste wedstrijd in de nacompetitie van vv Acht. In de openingsfase viel er niet veel te noteren in het aantekeningen boekje. Acht had het betere van het spel echter de defensie van DVG bleef makkelijk overeind. Over en weer werden veel lange ballen gespeeld.

Acht zocht de lange spitsen en DVG probeerde op dezelfde manier spits Bas van Houtum te bereiken. Die stond echter merendeels alleen en zodoende kon er geen goede aanval opgezet worden. Pas in de 18e minuut was er een goede doelpoging te noteren. Acht schoot naast het DVG doel. Na een halfuurtje opnieuw een poging van afstand die via de bovenkant van de lat over het doel van Rens van den Akker ging. Kort daarna het eerste wapenfeit van DVG. Bas van Houtum kon voluithalen en via de keeper werd het een hoekschop. Deze werd door de verdediging van Acht weggekopt maar ook weer direct ingeschoten. De keeper van Acht was een beetje verrast door de stuiter bal en kon wel tegenhouden maar de bal werd opgepikt en direct voorgegeven. Bas van Houtum was alert en kon gemakkelijk binnen schieten: 1-0. Een beetje tegen de verhouding in maar dat vonden de Liempdenaren niet erg. Lang kon er helaas niet worden geprofiteerd van de voorsprong, na 3 minuten was het alweer gelijk. Op het middenveld werd een fel duel om de bal verloren en via 2 stations werd de bal in de korte hoek binnen geschoten: 1-1 Kort voor rust hadden beide ploegen nog een 1 op 1 situatie met de keeper en dus riante mogelijkheden om met voorsprong te gaan rusten. Beide situaties werden door de keepers onschadelijk gemaakt en het bleef dus 1-1.

Kort na rust had DVG even een overwicht maar dit zakte al snel weer weg. In de 59e minuut kwam Acht op voorsprong. Via een aanval op rechts werd er diagonaal ingeschoten:1-2. Na diverse wissels aan DVG zijde werd de aanval op de gelijkmaker ingezet. Na een ongelukkige botsing raakte Bas van Houtum geblesseerd aan zijn nek en behandelen of vervoeren was onverstandig en werd de wedstrijd stilgelegd totdat de ambulance arriveerde. Bas werd meegenomen voor verder onderzoek. In de resterende 12 minuten moest DVG met 10 man verder omdat er al maximaal gewisseld was.
In die tijd creëerde DVG 4-5 riante kansen maar het doelpunt wilde helaas niet vallen. Bart de Windt schoot net over en kwam te kort voor de tip-in. Daan Voets kon een diepe bal net niet binnenkoppen. Acht kreeg door de Liempdse aanvalsdrift ook kansen om de verlossende 3e te maken maar ook dat lukte niet. Toen het eindsignaal klonk was de degradatie een feit. De berichten uit het ziekenhuis waren gelukkig positief: Bas had geen (blijvend) letsel en met een licht verschoven nekwervel mocht hij naar huis.