&

DBS 1 - DVG 1

DVG 1 boekt late overwinning op DBS 1

In de uitwedstrijd tegen het Eindhovense DBS boekte DVG zondag 26 november een late overwinning 1-2.Ook gescoorde doelpunten op het einde van de wedstrijd tellen en brachten DVG de 3e overwinning op rij.De opening was voor DBS dat in de 1e minuut al de paal en de lat hadden geraakt, kortom een bliksem start.

Het duurde echter maar even of DVG maakte het de keeper van DBS lastig en die treuzelde ook te lang waardoor Bas van Houtum de bal blokken maar de stuit was niet gunstig voor een schot. DBS speelde in de begin fase stevig en zocht de grenzen van de scheidsrechter al snel op.  Een DBS actie op de achterlijn werd een beetje knullig verdedigd en via de rug van een DVG verdediger lag de bal voor het inschieten: 1-0. Het openingsoffensief  van DBS werd wat minder en DVG kwam beter in het spel. Een door Wilco Voets perfect genomen hoekschop werd door Bas van Houtum vakkundig ingekopt. Jeroen Caarls moest geblesseerd gewisseld worden en Luuk van de Ven kwam voor hem in het veld. DBS kwam bijna opnieuw op een voorsprong. Een hoekschop werd door (invaller) keeper Mark Faes met 1 hand weggeslagen maar de bal kwam voor de voeten van een DBS speler. Zijn schot werd door Mark bekwaam over de doellat getikt. De aansluitende hoekschop leverde niets op. Een schwalbe van Bas van Houtum was waarschijnlijk de reden waarom de scheidsrechter niet voor een strafschop floot toen Twan van den Broek, iets later,  binnen de 16 meter onderuit werd gelopen. De ruststand was 1-1.

DBS heeft de reputatie goed aan de tweede helft te beginnen en een soort gelijk scenario als voor rust dreigde. Een nieuwe achterstand voor DVG  bleef echter nu uit. Een moeilijke buitenspel situatie was voor DBS moeilijk te verkroppen en even sloeg er een vlammetje in de pan met een directe rode kaart voor DBS tot gevolg. Echt bepalend voor de wedstrijd was deze man minder situatie echter niet. Ook in ondertal kreeg de thuisploeg goede kansen voor de voorsprong. Ook DVG kreeg kansen, vooral Bart de Windt, hij miste een goede kopkans en een schot vanaf de 16 meter lijn ging over het doel. DBS mistte nog een kans en toen de klok richting de 90e minuut liep zou een gelijk spel logisch geweest zijn. Luuk van de Ven vond echter nog een paar druppels in de gifbeker van DBS. Binnen de 16m werd hij ten val gebracht en de scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Maar dan moet de bal  nog wel binnen geschoten worden. De drie punten stonden op het spel. Ijs konijn Daan Voets is dit klusje wel toevertrouwd, niks geen gelijk spel maar 3 punten op de valreep.

Volgende week speelt DVG thuis tegen Valkenswaard. Beide teams staan in punten gelijk.