&

DVG 1 - RKSV Boxtel 1

DVG wint Dommelderby van RKSV Boxtel

DVG heeft de thuiswedstrijd in de Dommelderby gewonnen met dezelfde cijfers als er uit werd verloren: 5-2.Er was veel publieke belangstelling en ondanks de vele regen was het veld goed bespeelbaar. RKSV Boxtel had in het eerste kwartier het beste van het spel en kwam hierin ook op een 0-1 voorsprong. Een terugspeelbal van Peter Versantvoort was te zacht en ook doelman Mark Faes aarzelde even om uit zijn doel te komen.

Dit gaf Boxtel spits van Heesch de mogelijkheid om de bal te onderscheppen en de score te openen. DVG kwam beter in de wedstrijd en vond voetballend de weg naar voren. Een perfecte voorzet van Peter Versantvoort werd prachtig binnen gekopt door Bas van Houtum: 1-1.  Een paar minuten later was het opnieuw raak. Een vrije trap werd door Peter Versantvoort langs de muur geschoten en via de handen van de Boxtelse keeper werd er een voorsprong op het score bord gezet: 2-1. Het was een sportieve wedstrijd en toch kreeg de Boxtelse middenvelder Groenendaal het voor elkaar om 2 gele kaarten te pakken. Het strijdplan van trainer van den Braak moest om en met veel lange ballen probeerde Boxtel gevaar te stichten. Net voor rust leek dit succes te brengen. Met moeite kon Martijn Caarls de bal via de onderkant van de lat de bal wegwerken en later werd toegegeven dat deze de doellijn ook voorbij was maar er was ook sprake van een buitenspel situatie. Geen gelijkmaker dus. Na rust speelde DVG met de wind tegen en naar het thuispubliek toe.

Het werd de helft van Sander van de Ven. Eerst was het Twan van den Broek die de Boxtelse keeper niet kon verslaan. Zijn inzet werd tot 3 keer gered door de keeper. Niet veel later moest hij toch capituleren. Met een stiftje scoorde Sander van de Ven de 3-1. De bal bleef mooi in de wind hangen en viel aan de binnenkant in het zijnet.  Boxtel speelde opnieuw veel lange ballen en met de wind mee kwamen die vaak in het 16 meter gebied van Mark Faes. Een daarvan monde uit in een schot maar dat werd door hem bekwaam over de lat getikt. DVG was voetballend de betere ploeg en uitbreiding van de score lag in de lijn van de verwachting. De kansen werden echter niet goed benut. In de slotfase gebeurde er nog van alles. Sander van de Ven scoorde eerst de beslissende treffer:4-1. Ook Boxtel scoorde nog toen een hoge vrije trap niet goed werd beoordeeld en zomaar in het netje viel: 4-2. Maar het slotakkoord was voor Sander die met een rush door de verdediging van Boxtel soleerde en binnen de 16m ten val werd gebracht. Daan Voets benutte de strafschop en bracht de eindstand op het bord 5-2. Afgetrapt werd er niet meer.

Door het puntenverlies van Avesteijn en Boskant, staat BMC nu aan kop. DVG kan op gelijke hoogte komen als de inhaalwedstrijd op paaszaterdag, thuis tegen Avesteijn, wordt gewonnen. Volgende week speelt DVG uit tegen Keldonk dat de punten hard nodig heeft om degradatie te voorkomen.

DVG-2 won overtuigend van Bruheeze met 5-1. Door deze winst is er weer wat afstand genomen van de degradatie lijn.

De DVG-dames verloren met 5-2 van Nooit Gedacht. Ze kwamen nog wel op een 2-0 voorsprong maar werden uiteindelijk overlopen. Woman of the Match: Gabi van der Steen