&

DVG 1 - Boskant 1

Goede zaken voor DVG tegen Boskant 1

Door de eigen winst op Boskant en het verlies van de koploper is DVG opgeklommen naar de 2e plaats op de ranglijst met evenveel verlies punten als Boxtel. Boxtel heeft wel 2 wedstrijden meer gespeeld. Het was aardig druk langs de lijn ofschoon het qua temperatuur niet zo aangenaam was.

Na een aftastend begin had de eerste kans voor DVG meteen bepalend kunnen en moeten zijn. Sander van de Ven ging alleen op de Boskantse keeper af en in het duel om de bal werd Sander aangetikt waardoor hij ten val kwam. De bal rolde tergend langzaam naar het Boskantse doel en werd net voor de lijn door een verdediger tot hoekschop verwerkt. Iedereen keek naar de scheidsrechter die twee opties had: of rood of niets doen, hij koos voor het laatste. Misschien had hij iets te veel respect voor de respectabele leeftijd van de Boskantse keeper. In het vervolg van de eerste helft kwam DVG herhaaldelijk goed naar de achterlijn maar de bezetting voor het doel was onvoldoende. Wilco Voets kwam opnieuw 1 op 1 tegenover de keeper te staan maar de verdiende voorsprong bleef achterwege.
Nas de rust was het spelbeeld hetzelfde, DVG was op alle linies de baas over Boskant, het ontbrak alleen nog aan een doelpunt. Opnieuw werd een goede voorzet door de niet doeltreffend afgerond. Na een kwartiertje in de 2e helft was Bart de Windt op de goede plaats om een voorzet binnen te schieten: 1-0.

De ontlading binnen de spelers groep en technische staf was groot. Binnen 4 minuten had de wedstrijd al beslist moeten worden door Twan van den Broek. Bij het uitverdedigen werd de bal zomaar in de voeten van Twan geschoven. Vrij voor het doel schoot hij echter net aan de verkeerde klant van de paal. Een snoeihard schot van Sander van de Ven werd vakkundig door de keeper tot hoekschop verwerkt die niets opleverde. In de laatste fase van de wedstrijd ging DVG iets meer achteruit spelen. Er was misschien toch een beetje twijfel over het strijdplan: de voorsprong verdedigen of doorjagen op het tweede doelpunt. Boskant kreeg een uitgelezen kans op de (onverdiende) gelijkmaker maar DVG doelman Mark Faes klaarde de situatie. Het slotakkoord was van grote schoonheid. Bart de Windt kwam vrij op de 16 meter lijn en zijn stiftje paste precies. De doelman stond iets voor de lijn en was kansloos op deze, met veel gevoel, geplaatste boogbal: 2-0. Het restant van de wedstrijd was nog maar een formaliteit.

Spelers en technische staf van Boskant waren het over eens dat DVG vandaag veruit de beste ploeg was en roemde de beleving binnen het team. De overwinning werd uitbundig gevierd. Na de carnaval is er een inhaal ronde waarin DVG niet hoeft te spelen en de eerstvolgende (uit) wedstrijd is op 12 maart tegen Vorsten Bossche Boy’s die vandaag van Botel hebben gewonnen dus we zijn geaarschuwd.

DVG-2 klopte in een spectaculaire eindfase MULO-2 met 4-3. Met nog zo’n 10 minuten op de klok keek DVG nog tegen een 2-3 achterstand aan maar met twee doelpunten werden de 3 punten alsnog in eigen huis gehouden.

Ook de DVG dames boekte een overwinning bij Nulandia, twee keer kwamen de dames op achterstand maar die werd omgezet in een  mooie 2-4 overwinning. Woman of the Match was, de door veel blessure leed geplaagde, Stans Beerens.

Als team heb je alleen invloed op je eigen wedstrijd. Als de hogere geplaatste teams punten  verliezen