&

Boskant 1 - DVG 1

DVG verliest derby tegen Boskant

Dat de derby niet meer zo leeft bij de huidige generatie van spelers wil niet zeggen dat er niet gestreden wordt voor de overwinning. Vandaag zondag 25 september was Boskant de gelukkige winnaar want op basis van het veld spel zou een gelijk spel de meest logische uitslag geweest zijn.

DVG begon goed aan de wedstrijd en bouwde een veld overwicht op en speelde veelal op de helft van Boskant. Al in de 7e minuut leverde dit een kans op voor Peter Versantvoort. Zijn schot was echter te veel door het midden. De spits van Boskant probeerde aan de andere kant met een omhaal te scoren maar zijn omhaal werd geblokt en leverde geen gevaar op. Het verschil op de ranglijst was in deze wedstrijd niet te merken en beide ploegen creƫerde geen echte doelkansen. Ruststand was 0-0. Net na rust had Boskant een beetje pech dat de bal na een indraaiende hoekschop niet kon worden ingeschoten. Het werd gaandeweg een wedstrijd waarbij de eerst scorende ploeg ook de overwinning zou behalen. DVG was daar dichtbij toen een voorzet van Wilco Voets de instormende Bart de Windt net niet bereikte. De toeschouwers hielden de adem in want Bart kwam in deze actie bijna in aanraking met de doelpaal. Als het dan niet echt wil lukken aan DVG zijde is het vaak een moment van onachtzaamheid dat wordt afgestraft. Een hoge voorzet bereikte de vrij staande Boskant aanvaller die met het hoofd de eerste treffer op het score bord zette. Inmiddels spelen we al in de 79e minuut. DVG was even aangeslagen maar toonde karakter door de aanval te kiezen.

Een perfect genomen vrije trap van Ruud Pijnenburg werd met een uiterste krachtinspanning door de Boskant goalie tot corner verwerkt. Als dan ook een vlammend afstand schot door de Boskant keeper wordt tegen gehouden is een nieuwe nederlaag voor DVG onafwendbaar. In deze competitie kan blijkbaar iedereen van iedereen winnen, voor DVG is dit even echter niet het geval. Volgende week komt Keldonk op bezoek.

DVG 2 verspeelde een 2-0 voorsprong, uit tegen Mulo. Vooral de gelijkmaker in de 90e minuut door een strafschop was extra zuur.

De DVG dames haalde een verdiend puntje, thuis tegen Nulandia, werd het uiteindelijk 3-3 na een enerverende wedstrijd die in de slotfase nog alle kanten op kon. Woman of the Match was Gabi van de Steen.