&

RKHBS 2 - DVG 2

DVG-2 KNVB beker kampioen, reserve 3e en 4e klasse

DVG-2 heeft zondag 22 mei historie geschreven door de districtsbeker in de reserve (3e en 4e klasse) categorie A te winnen. In de finale wedstrijd werd gewonnen van RKHBS-2 uit Heerlen. Ondanks het feestweekend waren er talrijk supporters aanwezig op sportpark De Schellen in Nistelrode. Eerder op de dag werden alle spelers voorzien van een nieuw trainingspak, geschonken door café ’t Huukske. Misschien gaf dit met wat extra inspiratie.

De eerste helft was in het begin wat aftasten voor beide ploegen. Na deze fase waren er over en weer diverse kansen te noteren. Arno Habraken had de beste kans om de score te openen. Zijn schot werd door de keeper echter vakkundig gekeerd. Ook RKHBS kreeg kansen. Een schot werd, buiten bereik van iedereen vol op de kruising geschoten. RKHBS was fysiek sterker en de duels waren stevig te noemen. Vooral de Liemdse verdedigers hadden hun handen vol aan de sleurende en trekkende aanvallers. Bij een actie in het Liemdse strafschop gebied kopte Willem Voets de bal weg echter de RKHBS speler wilde met een omhaal scoren. Zijn schoen kwam vol in het gezicht van Willem en de supporters dachten aan een bloedneus. Hij had echter een flinke snee bovenop de neus die minuten lang werd verzorgd door de aanwezige EHBO’ers. Al die tijd speelde DVG met 10 man. Gehavend kon Willem de eerste helft uitspelen maar hij had toch teveel last en werd in de rust vervangen. Een nieuw schot van aanvoerder Habraken werd met een snelle reactie door de keeper tegen de paal getikt. Kort voor rust liet ook Ronald Martens zien, goed in vorm te zijn. Een schot werd met een prachtige redding onschadelijk gemaakt. De rust werd bereikt met een 0-0 stand.

Na rust was er vooral balbezit voor RKHBS en DVG had moeite met de bal voorin vast te houden. Kansen werden er dan ook niet of nauwelijks gecreëerd. RKHBS raakte vooral geïrriteerd en het scheidsrechter trio begon daar genoeg van te krijgen en deelde een paar gele kaarten uit. Ondanks dit veld overwicht werd er niet gescoord. 10 minuten voor tijd was het Aaron van Dooren die geloofde in een diepe bal. De RKHBS keeper werd omspeeld maar Aaron speelde de bal eigenlijk te hard en die zou over de achterlijk gegaan zijn. De keeper daarentegen dook naar de bal en in plaats van zijn hand terug te trekken werd Aaron gevloerd. De scheidsrechter was resoluut in zijn beslissing: penalty. Deze werd vlekkeloos ingeschoten door Bart van Ruremonde. Met nog een aantal minuten op de klok was het RKHBS dat het tempo nog maar eens opvoerde en dit leverde wel een aantal hoekschoppen en vrije trappen op maar de bal wilde maar niet goed vallen of werd op tijd geblokt of door Ronald Martens geneutraliseerd.

Na het fluitsignaal was de ontlading groot bij de spelers, technische staf en de supporters. Dit kampioenschap was het mooiste cadeau wat de spelers konden geven aan de afscheid nemende trainer Joop Onink. Ook bij terug komst in de feesttent was de sfeer fantastisch en werd deze prestatie uitbundig gevierd. De enige speler die waarschijnlijk een blijvende herinnering hieraan zal over houden is Willem Voets. Het waarschijnlijke litteken op zijn neus zal altijd een mooi verhaal opleveren.