&

DVG 1 - Tongelre 1

DVG 1 simpele overwinning op Tonglre 1

In de thuiswedswedstrijd tegen het Eindhovense Tongelre had DVG een gemakkelijke middag om de 3 punten bij te schrijven. DVG won met 5-0 maar de eerlijkheid gebied om te zeggen dat de score veel hoger had moeten uitvallen. Er werd nogal nonchalant omgegaan met de vele kansen.

In de 9e minuut werd de eerste treffer bejubeld. Een hoekschop van Wilco Voets werd binnengekopt door de hoog springende Bart de Windt. Meteen daarna had Sander van de Ven al de voorsprong kunnen vergroten maar de keeper wist de bal nog tegen te houden en in de rebound was Twan van de Broek nog kansrijk maar ook die inzet trof geen doel. Tongelre kon hier maar weinig tegenover stellen. Een directe vrije trap was het eerste gevaar voor Sander van Eeuwijk maar dit schot ging langs zijn doel. Getreuzel in de opbouw van DVG leidde een nieuwe aanval in voor Tongelre maar de voorzet werd gemakkelijk onschadelijk gemaakt. Het meest typerende moment van de wedstrijd was voor Bart de Windt. Vrijstaand in het 16m gebied had hij de tijd en ruimte om zelfs nog om te kijken naar de grensrechter. Toen die niet vlagde werd de bal met de buitenkant van de voet diagonaal ingeschoten: 2-0. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft werd het voetbal van DVG er niet beter op en verviel men in het spel van Tongelre. De balsnelheid was te laag en de passes onnauwkeurig. In de 63e minuut was er een hoogstandje van Wilco Voets. Vanaf 25m nam hij de opspringende bal, vol op de pantoffel. De jeugdige doelman van Tongelre was kansloos: 3-0. Daarna was het weer de beurt aan Bart de Windt. Een schot van Pieter van de Wetering werd door de keeper niet klemvast gehouden en Bas van Houtum legde terug op Bart die zijn derde van de middag scoorde. De laatste treffer was wederom van de voet van Bart die dus vandaag bijzonder productief was. Eindstand 5-0. Man of the Match: Bart de Windt.

DVG 2 speelde thuis, 1-1 gelijk tegen Mariahout
De DVG dames verloren, uit bij ASV’33 met 4-2. Na een 2-0 achterstand werd het nog 2-2 maar ASV scoorde daarna nog 2 keer. Woman of the Match was Sem van Roozendaal