&

DVG 1 - Spoordonkse Boys 1

DVG wint moeizaam van Spoordonkse Boys

Geen Dommel derby dit seizoen maar “de battle van de kempen” als Spoordonkse Boy’s zondag 1 november op bezoek komt bij DVG. Wederom een oude bekende met een groot aantal meegekomen suppoters, een stralend winterzonnetje en een goede grasmat, kortom aan de randvoorwaarden ligt het niet vandaag. DVG pakt de draad weer op na een vrij weekeind en een grote overwinning in de laatste wedstrijd. FC Eindhoven wint de eerste periodetitel.

Spoordonk kwam goed uit de startblokken en Sander van Eeuwijk  moest al vroeg ingrijpen om een achterstand te voorkomen. Die kwam er uiteindelijk toch, in de 8e minuut was een doelrijpe kans voor DVG de inleiding tot de eerste treffer. Vrij voor doel werd Bas van Houtum niet goed aangespeeld en in de counter ging het vervolgens razend snel de andere kant op. Spoordonk profiteerde optimaal en scoorde de verdiende 0-1. Het had zomaar 0-2 kunnen staan als de spitsen van Spoordonk betere keuzes hadden gemaakt maar twijfel is meestal een slechte raadsheer en zodoende konden de DVG verdedigers de bal weer richting het Spoordonkse doel trappen. Bepalend voor de wedstrijd was de 34e minuut. Een blessure voor een DVG ‘er werd uiteindelijk door de scheidsrechter berecht met een vrije trap en de opeenvolgende situatie leverde voor DVG een penalty en een man meer situatie op. Daan Voets was koelbloedig en tekende voor de gelijkmaker: 1-1.

Net voor rust was het Bas van Houtum die net over het doel schoot. Ook na de thee was de wedstrijd gelijkmatig. Een harde voorzet van Peter Versantvoort was de ommekeer. De Spoordonkse doelman kreeg de bal niet onder controle en via zijn handen lag de bal plotseling in het doel: 2-1. Omdat Spoordonk bleef jagen op de gelijkmaker ontstonden er voor DVG grotere ruimtes en werd de voorsprong uitgebreid naar 3-1. Een goede voorzet van Peter Versantvoort werd door Bas van Houtum tegendraads binnen gekopt. Inmiddels was het ook weer 10 tegen 10 toen Bart de Windt weinig plezier beleefde aan zijn inval beurt en met een rode kaart weer naar de kleedkamer werd gestuurd. De 4-1 werd door de scheidrechter, na consultatie met de grensrechter, afgekeurd. In de slotminuten werd er door de scheidsrechter nog een penalty toe gekend aan Spoordonk maar de overwinning kwam hierdoor niet meer in gevaar. Eindstand 3-2. Man of the Match  vandaag was Bas van Houtum.

DVG 2 speelde eigenlijk maar 1 helft goed en verloor met 1-2.

De DVG dames verloren, uit bij de Gemert, ook het werd 3-1. Milou Welvaarts werd uitgeroepen tot Woman of the Match