&

DVG 1 - FC Eindhoven am

Collectief van DVG verdient gelijke spel

In de thuiswedstrijd zondag 10 april tegen koploper FC. Eindhoven zouden de Eindhovenaren onder de indruk geweest moeten zijn. Niet vanwege het “stadion van DVG” maar wel vanwege de aanwezige supporters langs de lijn. In de derde thuiswedstrijd op een rij stonden er voor zowel DVG als de amateurs van Eindhoven belangen op het spel. Eindhoven wil zo snel mogelijk de kampioensvlag hijsen terwijl DVG een plaats in de nacompetitie nastreeft. Deze ingrediënten zorgeden voor een spannend affiche.

Het moet gezegd worden dat de Eindhovenaren vooral in de eerste helft het betere van het spel hadden maar er werden, over en weer,  nauwelijks kansen gecreëerd. Een overstapje van Martijn Caarls om de bal te laten lopen voor Sander van Eeuwijk leverde de eerste kans op voor FC Eindhoven maar Sander van Eeuwijk was alert. Halfweg de eerste helft was er de eerste mogelijkheid voor DVG. Een vrije trap bereikte de mee opgekomen Martijn Caarls werd zijn inzet werd gered door de keeper en in de rebound was het Bart de Windt die zijn inzet opnieuw in de handen van de keeper zag belanden.  Kort voor rust werd een Eindhovense aanval gestuit door de DVG defensie en de toegekende vrije trap werd subliem ingeschoten. Octopus was kansloos op dit schot. Iedereen dacht dat dit ook de ruststand zou zijn maar DVG dacht daar anders over. Sander van de Ven kreeg de bal net buiten de 16 meter aangespeeld en haalde verwoestend uit. Het schot werd weliswaar aangeraakt maar ook zonder dit contact zou de Eindhovense keeper kansloos geweest zijn. Met dit doelpunt sneuvelde ook het record van de Eindhovense goalie van 752 minuten zonder doelpunt tegen. Ruststand derhalve 1-1.

Na de rust had DVG de zaken, wederom, goed op voor elkaar en kon er meerdere keren een aanval opgezet worden zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Een strakke voorzet van Wilco Voets belande in de handen van de keeper en een kansje van Sander van de Ven ging over het doel. FC Eindhoven was onmachtig om kansen te creëren. Met die 1-1 stand hadden beide partijen eigenlijk wel vrede, Eindhoven liep toch een punt uit op de concurrentie en DVG behaalde een punt tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat. Ten opzichte van de eerste competitie helft ziet het saldo, tegen de hoger staande ploegen, er sowieso beter uit. Man of the Match was Sander van de Ven.

Eindhoven klaagde na afloop voornamelijk over de grasmat maar als je 1e divisie kwaliteit gewend bent valt alles daaronder nogal snel tegen.

DVG 2 won thuis tegen het laag geklasseerde Lierop met 3-1. Man of the Match was aanvoerder Arno Habraken.

De DVG dames verloren de uitwedstrijd tegen Mierlo Hout 2 met 7-1 maar een quote van de leiders “trots op onze meiden, karakter getoond en gestreden voor elke meter”. Woman of the Match was Gabi van de Steen