&

DEES 1 - DVG 1

DVG wint in de Kempen van Dees

Het was nagenoeg de enige wedstrijd die doorgang kon vinden in de Kempen en het veld was zwaar maar goed bespeelbaar. Wederom tweeslachtige belangen voor beide teams. Dees wil van de laatste plaats en DVG wil naar boven blijven kijken. Dan is winst natuurlijk voor beide ploegen belangrijk en dit was in de eerste helft ook goed te zien.

DVG viel aan en DEES was sterk in de duels en gevaarlijk in de counters. Na een aftastende openingsfase moest Sander van Eeuwijk in een 1 op 1 situatie een achterstand voorkomen. Toch was het niet veel later wel raak voor de thuisploeg. Na een nieuwe redding van de Liempdse goalie werd de rebound hoog in het dak geschoten. Qua veldoverwicht een vertekend beeld maar zoals gezegd waren de belangen voor DEES hoog. Een aanval van DVG had moeten resulteren in een strafschop. Het vlagsignaal van de grensrechter werd genegeerd en in de volgende situatie werd Wilco Voets onreglementair gevloerd. De scheidsrechter zag er echter niets in.  In de 30e minuut was er een situatie waarbij DEES bijna een eigen doelpunt maakte en de opeenvolgende hoekschop leverde een schietkans op voor Sander van de Ven. Maar de juiste richting ontbrak. Na rust werd DVG sterker en creëerde ook meer kansen. DEES werd vast gezet op eigen helft. Doelpunten leverde dit toen echter nog niet op. Een teruggelegde bal bereikte Sander van de Ven net niet. Op een schot van Martijn Caarls had de doelman 2x een passend antwoord. De rebound werd ook vakkundig gered. Toch viel de gelijkmaker niet veel daarna. De grensrechter van DEES meende zijn ploeg te helpen door, onterecht, voor buitenspel te vlaggen maar de scheidsrechter liet doorspelen. Wilco Voets bekroonde dit met een doelpunt: 1-1. DVG wilde meer en had ook het meeste aanspraak op een overwinning. Een hoekschop bleef hangen in de 16m en kwam, na een paar contacten, terecht bij linksbuiten Twan van den Broek. Zijn beheerste schot in de korte hoek was de keeper te machtig en de ontlading bij de DVG spelers was groot ofschoon er nog een behoorlijk aantal minuten op de klok stonden. Meteen na de aftrap van DEES was er bijna de beslissing, Twan van den Broek legde af op de instormende Bas van Houtum maar die kon niet bij de bal. DEES had nadien nog nauwelijks kansen op de gelijkmaker en bleef door dit resultaat de rode lantaarn drager. DVG blijft stabiel op de 5e plaats en speelt volgende week thuis tegen Taxandria. Man of the match is Wilco Voets.

DVG twee won uit tegen Nijnsel 3 met 0-2, en behoud hierdoor zicht op de titel. Rhode 3 is, na de winst van vandaag,  nog 4 punten in het voordeel.

De DVG dames liepen al snel in de wedstrijd een achterstand op en verloren uiteindelijk met 5-2. Wel weer een doelpunt van Romy van Oorschot die na een lange revalidatie weer minuten kon maken.