&

DBS 1- DVG 1

“Valse start DVG” in nieuwe competitie"

Meestal wordt er voordeel behaald uit een valse start bij een sportwedstrijd echter niet in het geval van DVG.  Het verloor uit bij het Meerhovense DBS met 2-0. DVG begon twijfelachtig aan de wedstrijd en had in de eerste 10 minuten weinig in te brengen, of het nu aan het stroeve veld lag, zenuwen of aan de fysiek sterke tegenstander zal wel nooit duidelijk worden. Net toen DVG wat beter in het spel kwam liep het tegen het eerste doelpunt (13e min) op. Een bal werd achter de verdienstelijk spelende Mark van de Broek gelegd en via een paar directe balcontacten werd Sander van Eeuwijk gepasseerd. DVG had een unieke mogelijkheid om in de eerst volgende aanval de stand weer gelijk te trekken.

Nieuwkomer Randy Stuurman speelde zichzelf vrij en passeerde ook de keeper maar zijn schot vanaf de zijkant van het open doel trof slechts het zijnet. Een goed genomen vrije trap resulteerde in een strakke voorzet maar, spits, Bas van Houtum had niet zijn dag vandaag en miste de bal. DBS trof de doellat en even later was het wel raak: 2-0. De DBS spits kon de bal in de 16 meter aannemen en draaien en versloeg de DVG doelman opnieuw. Dat de DBS speler de bal  met de hand meekreeg ontging de ongelukkig fluitende scheidsrechter. Voor rust had DVG nog wel een paar doelpogingen echter gevaarlijk werd het niet voor het DBS doel. De rust werd bereikt met een 2-0 voorsprong en ook nog met 11 spelers. Na de rust had DVG meteen een uitgelezen mogelijkheid op de aansluitingstreffer maar de inzet van Bas van Houtum trof geen doel. Toch was DVG nu de bovenliggende partij en had DBS moeite met de spel van DVG. DBS had steeds vaker de “noodrem” nodig en lag een treffer van DVG in de lijn der verwachtingen.

Een lange uittrap stuiterde over de laatste man van DBS heen in de voeten van Bas van Houtum die echter de uitlopen doelman niet kon passeren. Naarmate de tijd vorderde en de aansluitingstreffer uitbleef tekende de nederlaag zich aan. DVG begint de competitie in deze nieuwe klasse dus met een nederlaag waar, gezien de veldverhoudingen, een gelijk spel terecht zou zijn geweest. Opmerkelijk was het commentaar van de scheidsrechter, na afloop,  die zich ten opzichte van DVG verontschuldigede voor zijn “slechte dag”, zo zie je maar weer het zijn ook maar gewone mensen. Daan Voets werd verkozen tot “man of the match”.

DVG2 won in en tegen Boekel met 2-0. Doordat Boekel onder andere een strafschop miste (redding van doelman Ronald Martens) en 2 doelpunten van Tim Daniëls gingen de punten mee terug naar Liempde.

De DVG dames verloren kansloos in en tegen Maaskant en werd het uiteindelijk 10-1