&

DVG 1 - Boskant 1

DVG wint na lange tijd weer van Boskant

Oude tijden herleven niet meer maar toch waren veel supporters zondag 5 oktober naar sportpark de Roode Bleek gekomen voor de klassieker DVG – Boskant. Vroeger waren dat beladen duels op het scherpst van de snede maar de scherpe kantjes zijn er inmiddels wel een beetje af. Het was een sportieve wedstrijd onder leiding van de 18 jarige scheidsrechter Vogels uit Aarle Rixtel.

De openingsfase was voor DVG en hieruit bleek dat de eerste nederlaag van vorige week goed was verwerkt. Daan Voets verving de geblesserde Mickel Schuurmans voortreffelijk. Al in de 6e minuut viel de openingstreffer. Een voorzet van Twan van de Broek vanaf de linkerkant werd door de Boskantse goalie niet goed beoordeelt en liet de bal los waarna een attente Rik van Ruremonde de intikker binnen schoof. DVG drong verder aan en in de 14e minuut was het Bart de Windt die door de defensie slamonde en zijn schot van 20 meter werd licht aangeraakt waardoor de Boskantse keeper uit positie werd gebracht en het schot ging als een soort lob over hem heen: 2-0. Boskant nam na deze openingsfase van DVG het initiatief een beetje over zonder direct gevaar te stichten. Een voorzet van Bart de Windt werd, onder druk van Martijn Caarls, door een eigen verdediger op de Boskantse paal gekopt. Het aluminium zou later in de wedstrijd nog meer van invloed zijn op de uitslag. De ruststand was derhalve 2-0. Meteen na de rust werd een situatie in het Boskantse penalty gebied door de overigens goed leidende scheidsrechter niet als penalty beooreeld terwijl de DVH aanhang daar anders over dacht. De over ijverige Twan van de Broek was een constante plaag voor de Boskantse defensie en een rush aan de linker kant resulteerde in een strakke voorzet waar een inglijdende Bas van Houtum wel raad mee wist 3- 0.

Dit doelpunt (58e minuut) zou DVG eigenlijk meer rust moeten geven maar het was Boskant die het initatief overname en DVG terug drong op eigen helft. De ingevallen Roel Brans stichte meteen gevaar vanwege zijn lange gestalte en kon via een eenvoudige inschuiver de 3-1 aantekenen. Boskant ging er weer in geloven en zette nog eens vol aan en ging achterin 1 op 1 spelen en DVG kon voetballend niet onder deze druk uitkomen. Al eerde was het aluminium bepalend gewwest maar niet zoals in de 75 minuut toen een onhoudbaar schot van Boskant op de kruising belandde, de rebound was voor Boskant maar dit schot belandde op de paal. Na deze ontsnapping kreeg DVG weer een beetje lucht en ging ook de klok in het voordeel van DVG spelen. Er waren nog goede kansen om de 4-1 te maken door onder andere Twan van de Broek maar 1 op 1 tegen de keeper lukte het niet om de doeltreffend af te ronden. Door deze overwinning heeft DVG de koppositie weer heroverd en speelt het volgende week in een uitwedstrijd tegen het laatst geklasserde CITO en ook die wedstrijd moet weer met dezelfde inspanning en inzet worden gespeeld.

Man of the Match was vandaag Bart de Windt.

Ook het tweede wist de thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen Vorstenbosch winnend af te sluiten en hier werd Willem Voets tot beste speler uitgeroepen.

De dames verspeelde in de uitwedstrijd tegen  UDI ’19 een 2-0 voorsprong en verloren uiteindelijk met 5-2. Sem van Roozendaal was the Woman of the Match